Rīta Panorāma

Eiropā samazinās katoļu skaits

Rīta Panorāma

NATO jauns plāns Krievijas draudu novēršanai

"Piederības vingrinājumi" izrāde pasta paciņā

Izrāde paciņā – «Dirty Deal Teatro» tapuši «Piederības vingrinājumi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Novembra sākumā pirmizrādi piedzīvos pakomātā saņemama un telefona zvanā piedzīvojama izrāde “Piederības vingrinājumi”, kas uzdod jautājumu: “Kā kopīgas atmiņu ainas radīšana var mūs savest kopā laikā, kad kopā būšana kļuvusi sarežģīta?”, informēja “Dirty Deal Teatro” pārstāvji.

Izrādes idejas autori un īstenotāji ir Jānis Balodis, Katrīna Dūka, Barbara Lehtna un Kristina Hudenko, savukārt tās līdzautori un dalībnieki ir 20 Latvijas iedzīvotāji. Izrāde būs pieejama latviešu, kā arī krievu un angļu valodās, un pie skatītājiem tā nonāks 6. un 7. novembrī.

“Piederības vingrinājumus” veido patiesi stāsti par brīžiem vai notikumiem, kuros cilvēki mēģinājuši atrast ceļu pie līdzcilvēkiem vai tieši pretēji – izvēlējušies to nedarīt. Katrs stāsts aplūko pieņemšanu, kā arī upurus, kas jānes, mēģinot kaut kur iejusties.

Viena no izrādes veidotājām, igauņu māksliniece Barbara Lehtna stāsta: “Cita šī darba versija pirmizrādi piedzīvoja pagājušajā pavasarī Igaunijā. Atsauksmes, ko dzirdējām, bija aizkustinošas. Tā bija reakcija, kas lika mums turēties pie šīs idejas, lai gan nekas nebija skaidrs. Mums tiešām šķiet, ka cilvēkiem tas ir nepieciešams. Cilvēkiem vajag citus cilvēkus. Pēc manām domām, tieši tāpēc teātris eksistē.”

Katrs “Piederības vingrinājumu” skatītājs pāris dienas pirms izrādes pakomātā saņems paciņu, kurā atradīsies piecas aploksnes ar fotogrāfijām. Uz aploksnēm būs atrodams telefona numurs un laiks, kurā uz šo numuru zvanīt. Izrādes laikā skatītājs pieredzēs piecus intīmus stāstus no svešiniekiem, kas nekad neatklāj savu identitāti. Precīzāka informāciju par izrādes kārtību pieejama "Dirty Deal Teatro" mājaslapā.

Izrāde īstenota ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "KultūrElpa" finansiālu atbalstu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti