Izrāde «Mūsu pilsētiņa» rada priekšstatu par Liepāju arī sajūtu līmenī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Izrāde par Liepāju, liepājniekiem, vēju un vienkāršām lietām – to, kas piepilda cilvēku dzīves - tas skaidri nolasāms gan mūzikā, gan video projekcijās, gan galvenās varones, aktrises Signes Ruicēnas stāstījumā. Ja par Liepāju zināt pavisam maz, tad, redzot izrādi, priekšstats radīsies arī sajūtu līmenī.

Jau vēstīts, ka Liepājas teātrī 29. janvārī pirmizrāde režisores Gaļinas Poliščukas iestudējumam “Mūsu pilsētiņa”. Izrādi var noskatīties arī 30. janvārī, kā arī 7. un 9. februārī.

Darba pamatā ir Torntona Vaildera luga ar tādu pašu nosaukumu, kuras darbību dramaturģe Rasa Bugavičute pārnesusi uz Liepāju.

Izrādē piedalās Signe Ruicēna, Sandis  Pēcis, Anda Albuže, Edgars Pujāts, Viktors Ellers, Everita Pjata, Sigita Jevgļevska, Leons Leščinskis, Samira  Adgezalova, Armands Kaušelis, Karīna Tatarinova, Ilze Trukšāne, Ilze Jura, Pēteris Lapiņš.

„Veidojot tēlus, kas dzīvo citā laikmetā, citā valstī, tev ir tikai priekšstats, kā tas varētu būt.  Šeit gribot negribot tu domā par savu ģimeni, sevi tajā vecumā, par priekiem, sāpēm, kurus tu pats esi izdzīvojis. Domā par saviem kaimiņiem, atmiņām,” stāsta Signe  Ruicēna.

Uz skatuves atrodas milzīgs spogulis, rādot it kā divas paralēles pasaules, paspilgtinot vai tieši otrādi, radot sajūtu, ka vari redzēt vairākas epizodes vienlaicīgi. Mērķis gan spogulim ir pavisam cits, ko režisore Gaļina Poliščuka labprāt atstātu noslēpumā. Liepāja izrādē ir atsevišķs tēls, uzsver režisore:

„Protams, ka katram Liepāja ir sava, bet man tā ir interesanta vairāku iemeslu dēļ – tā ir vēsturiska pilsēta, un te jūtams brīvdomātāju gars. Ir arī spoki, satiekas šī un cita dzīve.”

Aktieri Sandi Pēci uzrunā sirsnīgums un siltums, kas staro no šī iestudējuma. Izrāde „Mūsu pilsētiņa” palīdz novērtēt katram tās mazās lietas, kas ir mūsu dzīvēs, uzsver aktieris.

 „Ir vairākas līnijas, vairākas dzīves – iet un krīt, kuram labi, kuram slikti. Tas dzīves skaistums ir tajās mīļajās, vienkāršajās lietās – tās ir brokastis ar ģimeni, saule no rīta, vējš, kas pluina cepures un it kā bojā garastāvokli. Un tad, kad tā vairs nav, tad tu saproti, velns, cik feini tas bija!” – tā Sandis Pēcis.

Iestudējuma scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, video mākslinieks “-8” un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis. Iestudējuma vajadzībām filmētais materiāls tapis sadarbībā ar “Robyworks”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti