Kultūras ziņas

Leļļu un kustību izrāde "Aklā zona" DDT

Kultūras ziņas

Latvieši triumfē Starptautiskā koru konkursā

Mīlas trijstūris laikmetīgajā dejā

Izrāde «Bez piecām minūtēm decembris» – mīlas trijstūris laikmetīgajā dejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vai vīrietis par sievieti var rūpēties kā par kaktusu, un kas notiek, ja to neaplaista un neapmīļo? Simboliskā veidā par attiecību dārzkopību laikmetīgās dejas valodā ar skatītājiem sarunājas izrādes "Bez piecām minūtēm decembris" veidotāji. Starmešu gaismā uz vienas skatuves apvienojies līdz šim nebijis starptautisks mākslinieku trio. Viens no dalībniekiem ir mūziķis Intars Busulis, kuram šī ir debija laikmetīgajā dejā.

Horeogrāfe Karīna Lapšina savā jaunākajā laikmetīgās dejas izrādē runā par to, kas notiek, ja nekopj attiecības, simboliski salīdzinot sievieti ar kaktusu, kuru arī nepieciešams apmīļot, lai tas ziedētu. Karīnas skatuves partneri ir dejotājs un horeogrāfs Cairans Rencins no Ķīnas, bet otrs – debitants šajā žanrā – mūziķis Intars Busulis.

"Ilgi viņai gāja ar pierunāšanu apmēram trīs līdz divarpus gadus, bet, jāsaka godīgi, šim visam beidzoties, pilnīgi neko nenožēloju. Sākums bija tāds – nu ko, nu kā. Mēs esam pieraduši tomēr strādāt pilnīgi citā sfērā, un dejošana noteikti nav mans jājamzirdziņš, bet šeit arī varēja uzdziedāt mazliet, padejot un iemācīties kustības," atzina Intars Busulis.

"Mēs klausījāmies Intara Busuļa mūziku internetā, un līdz pagājušajai nedēļai nezinājām, kā tas viss galā izskatīsies. Bet, kad viņš ieradās, notika klikšķis. Viņš ir ļoti labs mākslinieks, viss ritēja tik gludi," atzina laikmetīgās dejas horeogrāfs un dejotājs Cairans Rencins.

Izrādi "Bez piecām minūtēm decembris" veidotāji sauc par trijstūri dialogā pa divi. Dejā izspēlētās situācijas skatītājiem varētu šķist pazīstamas. "Intars to ir nodefinējis par mīlas trīsstūri, es laikam pie tā arī palikšu. Tas ir vienkārši mīlas trijstūris," lēsa laikmetīgās dejas horeogrāfe un dejotāja Karīna Lapšina.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti