Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Mārtiņu Bondaru

Šausmu izrāde bērniem – "Šausmu autobuss"

Izrāde bērniem «Šausmu autobuss» raisīs bērnos fantāziju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai iekāptu „Šausmu autobusā”, kura sākuma un gala pietura ir netālu no Nacionālā teātra – kādreizējās Bioloģijas fakultātes pagalmā, jābūt astoņus līdz divpadsmit gadus veciem un pieaugušie autobusā netiek ielaisti. Izrādes galvenais uzdevums ir atraisīt bērnos fantāziju, uzsver izrādes režisors Kārlis Krūmiņš.

Izrādes režisors Krūmiņš ir pārsteigts, ka līdz šim netika veidotas šausmu izrādes bērniem: „Es skatos uz savi bērnību, man ļoti patika baidīties. Bija dīvaini apzināties, ka nav tādas izrādes, uz kuru var aiziet pabaidīties.”

Šausmu autobuss ir efektīvs, tikpat intriģējošs kā mākslinieces Ievas Kauliņas zīmējumi autobusa iekšpusē.

Režisoru iedvesmojusi Paula van Lona grāmata „Šausmu autobuss”. Tur ir gan šausmu stāstiņi, gan skaidrojošas lietas, no kā rodas bailes. Smadzenes bērniem būs jāpakustina.

„Tagad visi ir pārspēlējušies datorspēles, kur galvas, rokas un kājas šķaida pa labi, pa kreisi un ir 19 dzīvības. Tad šis ir labs veids, kā likt mēģināt sajusties ar tām sajūtām, ko tas patiesībā nozīmē,” uzskata aktrise Zane Dombrovska.

Savukārt aktrisei Līgai Zeļģei, spēlējot izrādē, pašai jāaptur savas bailes, jo viņai ir bail no šaurām telpām.

Autobusa šaurā un noslēgtā telpa rada piedzīvojumu pilno atmosfēru, kurā savu fantāziju pievieno lieliski aktieri.

„Mēs esam sapratušu, ka var droši trakāk. Mūsu priekšstati vairs netiek līdzi tam, ko reāli var stāstīt bērniem. Viņiem vajag trakāk,” uzskata Nacionālā teātra aktieris Jānis Vimba.

Tiem, kuri dosies skatīties jauno iestudējumu bērniem „Šausmu autobuss”, būs silti jāapģērbjas. Mammas un tēti gan nevarēšot izrādi skatīties, tikai bērni 8-12 gadu vecumam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti