Iznākusi Latvijas Nacionālā baleta simtgadei veltīta grāmata «Gadsimts vai viens mirklis?»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Par godu Latvijas Nacionālā baleta simtgadei Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) izdevusi grāmatu "Gadsimts vai viens mirklis?", kas atskatās uz Latvijas Nacionālā baleta vēsturi, īpaši pievēršoties pēdējai desmitgadei. Grāmatā iekļauts bagātīgs foto materiāls – gan vēsturiski izrāžu attēli, gan šogad tapušas mūsdienu mākslinieku fotosērijas, informēja baleta izdevēji.

Grāmatu ievada intervija ar Latvijas Nacionālā baleta māksliniecisko vadītāju Aivaru Leimani. Tai seko operas vēsturnieka Mikus Čežes atlasīto vēsturisko fotogrāfiju sērija "Latvijas Nacionālā baleta kustība laikā", kas lasītāju izved cauri vēsturei no pašiem pirmsākumiem 1922. gadā līdz 2012. gadam.

Grāmatas otrajā nodaļā "Latvijas Nacionālā baleta iestudējumi 2013 – 2022" iekļauts izvērsts atskats uz aizvadīto desmit gadu jauniestudējumiem. Andra Tones, Agneses Zeltiņas, Kristapa Kalna, Oleksandras Zluņicinas un Jāņa Ķera radītās izrāžu fotogrāfijas papildina īsas intervijas ar horeogrāfiem, baletdejotājiem, diriģentiem un citiem izrāžu veidotājiem.

Nodaļā "Kustība un personības" skatāmas šogad tapušas fotosērijas, ko veidojuši fotomākslinieki Jānis Deinats, Vika Eksta, Iveta Gabaliņa, Reinis Hofmanis, Kristīne Madjare, Andrejs Strokins un Agnese Zeltiņa. Grāmatu noslēdz Ģirta Raģeļa un Jāņa Ķera veidotie visu pašreizējo Latvijas Nacionālā baleta mākslinieku un darbinieku fotoportreti.

Grāmatas projekta vadītāja ir Monta Tīģere, sastādītājas un tekstu autores – Laura Leimane un Irbe Treile, māksliniece – Daiga Vīksna.

Grāmatas atvēršana norisināsies 28. novembrī LNOB Jaunajā zālē pasākumā "Sarunas. Latvijas Nacionālajam baletam 100".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti