Rīta Panorāma

Saruna ar Carnikavas novada domes priekšsēdētāju Daigu Mieriņu

Rīta Panorāma

"Volvo" no 2030. gada ražos tikai elektromobīļus

Itālijā piedāvā teātri pēc pasūtījuma

Itālijā piedāvā teātri pēc pasūtījuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Īsts un dzīvs teātris pēc pasūtījuma – šādu pakalpojumu sākuši piedāvāt aktieri Itālijā, izrādi piegādājot tieši pie pasūtītāja namdurvīm vai parkā brīvā dabā. Teātra māksla ir bijusi viena no pandēmijas smagāk skartajām nozarēm, un šis ir veids, kā aktieri var nopelnīt iztiku un cilvēkiem ļaut uz mirkli nolikt malā ikdienas rūpes.

Viens no jaunākajiem piegādes pakalpojumiem Romā ir teātra piegāde. Aktrise Mikela Salvi kopš janvāra ar savu motorolleru dodas brīvdabā uz parkiem vai namu pagalmiem, lai piegādātu lugas un izrādes.

Viņa ir izstrādājusi piedāvājumu dažādām izrādēm, lai cilvēki varētu izvēlēties tādu, kas pašiem vairāk interesē un dažos gadījumos pēc attiecīga lūguma to pat personalizēt. Starp izrādēm ir gan adaptēta slavenā itāļu dzejnieka Džovanni Bokačo daiļrade, gan darbi no spāņu viduslaiku literatūras.

“Esam nomākti ar dažādām ziņām, kurām ir liela ietekme uz cilvēku noskaņojumu. Ārkārtējā situācija turpinās ļoti ilgi, un tas ir grūti visos līmeņos. Veselības pamatā ir dažādas lietas, starp tām arī gars. Lai tiktu galā ar šo visu, būtiska ir arī teātra, poētiskā un muzikālā dimensija,” skaidro Mikela Salvi.

Šī iniciatīva ir daļa no lielāka projekta, kurā iesaistīti teātra aktieri no visas Itālijas. Pēc rezervācijas saņemšanas mākslinieki ar velosipēdu vai motorolleru brauc un ''piegādā'' teātra izrādes visā valstī. Tas ir pagaidu risinājums, lai palīdzētu nopelnīt iztiku pandēmijas laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti