Kultūras ziņas

Tapusi filma par Atmodas labirintu

Kultūras ziņas

Oda ekstrēmajai slēpošanai

Zellera "Māte" Rešetina režijā

Intara Rešetina izrāde «Māte» nodota skatītāju vērtējumam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dailes teātra Kamerzālē pirmizrādi piedzīvojis režisora Intara Rešetina jaunākais iestudējums “Māte” – franču autora Floriana Zellera ģimenes tēmai veltītās triloģijas noslēdzošā daļa. Luga vēstī par pārmērīgu mātes mīlestību pret dēlu, kas atstāj neatgriezenisku iespaidu uz sievietes garīgo veselību un viņas attiecībām ar ģimeni.

Lugā “Māte” trīs ģimenes locekļi – mamma, tēvs un dēls satiekas, lai atvadītos un noslēgtu Floriana Zellera ģimenes triloģijas iestudējumu sēriju, atgriežoties pie visa pirmsākuma – mātes. Režisors Intars Rešetins atzīst, ka šī esot Zellera sarežģītāka luga.

Izrādes galvenās varones dzīvē valda tukšums un vientulība. Viņa neprot un negrib dzīvot bez sava mīļā, bet jau pieaugušā dēla un ir grūti rast piepildījumu ilggadīgās attiecībās ar vīru. Galvenās lomas iestudējumā uzticētas kādreizējiem kursabiedriem – Lilitai Ozoliņai un Pēterim Liepiņam.

Šī ir mana dāvana viņai! Šādu lomu viņa ir sen pelnījusi, un šeit viņa var beidzot parādīt to krāsu paleti, kas ir un ko viņa gadiem ir nēsājusi sevī,” stāsta režisors Intars Rešetins.

Atšķirīgu paaudžu ģimenes locekļu savstarpējās, sarežģītās attiecības uz trauslas robežas starp īstenību un iedomu pasauli izrādē risina gan veseli, gan garīgi traumēti cilvēki.

Teātra kritiķe Silvija Radzobe pēc izrādes noskatīšanās vērtē: “Kaut arī Zellers, pēc manām domām, nav gluži Tenesijs Viljamss, šī izrāde ir iestudēta Tenesija Viljamsa dramaturģijas izcilajā līmenī. Man šī izrāde ļoti patika, tāpēc ka man viņa likās sarežģīta, izsmalcināta, būtiska un tajā nebija nekā no lētuma un virspusības.

Šī izrāde arī pierāda to, ka mūsu dažādu paaudžu aktieros ir ļoti daudz talantu un vēl neatklātu rezervju. Jo Lilitas Ozoliņas darbs ir vienkārši izcils!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti