Rīta Panorāma

Intervija ar Romualdu Ražuku

Rīta Panorāma

Divdesmito reizi – Rīgas Operas festivāls

Saruna ar Valmieras teātra direktori Evitu Sniedzi par viesizrādēm Rīgā

Indra Roga kļūs par Valmieras teātra māksliniecisko vadītāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Režisore Indra Roga no nākamās sezonas kļūs par Valmieras Drāmas teātra māksliniecisko vadītāju, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” pavēstīja teātra direktore Evita Ašeradena.

Sīkāku informāciju Valmieras teātra direktore sola sniegt teātra jaunajai sezonai veltītajā preses konferencē, kas notiks augustā.

Režisores Indras Rogas jaunākie iestudējumi Valmieras teātrī ir "Muiža kaņepēs" (2016), kas tapis pēc Ostrovska lugas "Mežs" motīviem, un Bulgakova "Meistars un Margarita" (2015), kas saņēmis Valmieras teātra skatītāju balvu nominācijā "Labākā izrāde" 2015./ 2016.gada sezonā.

Jau vēstīts, ka no 4. līdz 6.augustam notiks Valmieras vasaras teātra festivāls. Tas būs veltīts ģimenēm un bērniem. Kā "Rīta Panorāmai" stāsta Evita Ašeradena, festivālā paredzētas septiņi iestudējumi, kas norisināsies netradicionālās vietās - pilsētvidē.

Vēl Valmieras teātrī jau 18.augustā paredzēta pirmā jaunās sezonas pirmizrāde - dokumentāls iestudējums "Lūcis", kurā vēstīts par leģendāro režisoru un aktieri Pēteri Lūci.

"Režisore Elīna Cērpa jau sen sapņojusi par šo projektu. Jau divus gadus viņa tiešām strādājusi - vākusi materiālus," stāsta teātra direktore, atgādinot, ka Pēterim Lūcim šogad aprit 110.jubileja.

"Šī izrāde būs mēģinājums, ko šajā brīdī jaunu var pateikt par Pēteri Lūci. Protams, ir leģendas, ka viņš ir Zvejnieka dēls bijis, un tās leģendas turpinās, bet viņš ir bijis ļoti svarīgs Valmieras teātrim. Tie Pētera Lūča iedibinātie ētiskie ideāli joprojām ir svarīgi," uzsver Ašeradena. "Viņa laikā [teātrī] sāka strādāt Oļģerts Kroders un Māra Ķimele. Viņš veicināja radošo vidi, kaut arī pašam bija pilnīgi citi uzskati par mākslu. (..) Pēteris Lūcis un Valmieras teātris ir nesaraujamas vienības, tāpat kā Oļģerts Kroders un Māra Ķimele."

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti