Kultūras ziņas

Sākas Tallinas arhitektūras biennāle

Kultūras ziņas

Fotoakcija "Pagalmu kultūrslānis"

Jauns humora zīmols

Improvizācijas teātra žanrā jauns zīmols - «Comedy Kit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešdienas, 9.septembra, vakarā savus skatītājus jaunās sezonas atklāšanas izrādē priecēs un smīdinās Karaliskais improvizācijas teātris ar Latvijā pieredzes bagātāko komediantu šajā žanrā - Jāni Skuteli. Līdz ar jauno sezonu dzimis arī jauns zīmols "Comedy Kit".

Latvijas Televīzijas "Kultūras ziņas" improvizatoru Jāni Skuteli satiek darba procesā filmējot sižetu kārtējam "Pusnakts šovam septiņos ar Jāni Skuteli", kas no svētdienas, 13.septembra, atkal pulcēs interesantus un zināmus cilvēkus, lai paironizētu par nopietnām tēmām. Šoreiz tika apspriesta tikumiskās audzināšanas ieviešana skolās.

Lai turpmāk visas savas aktivitātes padarītu vienotākas un atpazīstamākas, "Pusnakts šovs", Karaliskā improvizācijas teātra un "Stand Up Comedy" izrādes apvienotas zem jauna komēdiju zīmola "Comedy Kit".

"Improvizācija kā žanrs ir ļoti pateicīgs sākšanai. Ja gribas nodarboties ar teātri, tas ir daudz sarežģītāk - vajadzēs kostīmus, kaut ko zināt par režiju. Savukārt improvizācijas teātrī vajag atrast ideju, kaut vai no interneta, un ļoti viegli to ir iesākt un darboties," saka Jānis Skutelis.

Iespējams, pateicoties tieši Skuteļa aktivitātēm, improvizācijas teātri Latvijā saradušies, pēc paša Jāņa Skuteļa teiktā, vairāk par juridiskajiem birojiem. Ideja jokot par nopietnām lietām vienmēr bijusi "slidena", bet tieši ironiskā attieksme ir tā, kas, pēc Jāņa Skuteļa domām, pietrūkst mūsu sabiedrībā.

"Brīdī, kad joko, tu riskē, jo nevaram izvēlēties korekti pajokot. Ja es rūpēšos par korektu veidu, es nejokošu. Tās daudzās nopietnās un absurdās lietas, kas mums notiek, cilvēki no tā vienkārši ir noguruši. Ja tas ir nepārtraukti, viņi to neuztver. Humors ir tas, ar ko es ceru atgūt interesi par procesiem," saka Jānis Skutelis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti