Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Piebalgu

Rīta Panorāma

Mājsaimniecībām jāizvērtē elektrības pieslēguma jauda

Intervija ar Kasparu Breidaku, Nauri Brikmani un Valteru Osi

«Improfest Rīga» pašmāju improvizatori mācīsies pašu galveno – ātri domāt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 26.līdz 30.oktobrim Valmiera, Cēsis un Rīga, uzņems Starptautisko improvizācijas teātra festivālu “Improfest Rīga”, kas šogad jau norisināsies trešo reizi. Par šīgada festivāla mājvietu izvēlējušies Cēsis, visā festivāla garumā pašmāju improvizatori piedalīsies meistarklasēs, kuras vadīs pasniedzēji no Izraēlas, Dānijas un Francijas.

Izrādēs piedalīsies gan Latvijas “Karaliskā improvizācijas teātra”, radošās apvienības “Spiediens” un “Rīgas Improvizācijas teātra” pārstāvji, gan viesi no Izraēlas, Dānijas un Francijas.

„Mēs mācīsimies un spēlēsim kopā. Skatītāji vienkopus varēs redzēt ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas un pasaules improvizatorus,” „Rīta Panorāmā” stāsta improvizators Kaspars Breidaks.

Breidaks skaidro, ka improvizācijas valoda ir universāla un to var saprast jebkurā valodā, tāpēc izrāžu apmeklētājiem nevajadzētu satraukties, ja angļu valoda sagādā grūtības.

Improvizēt varot iemācīties ikviens, un svarīgākais šajā meistarībā ir prasme ātri domāt.

„Tev ir doti divi vārdi - „māja” un „koks” – tev uzreiz ir jāredz viss stāsts. Tur ir gan sieva, bērns, vīrs, traktors. Jādabū ārā maksimums,” uzsver Karaliskā improvizācijas teātra pārstāvis Nauris Brikmanis.

Improvizatori aicināja cilvēkus apgūt improvizāciju, jo tas ir labs instruments, ko var izmantot darbā un savstarpējā komunikācijā.

"Improfest Rīga" notikumu kalendārs atrodams festivāla mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti