Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Aicina bez maksas pārbaudīt aizdomīgas dzimumzīmes un ādas veidojumus

Brīvības spriedze Dailes teātra izrādē "Karmena"

Ilze Ķuzule-Skrastiņa: Mana Karmena ir meitene, kas līdzinās taurenītim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mana Karmena ir meitene, kas līdzinās taurenītim, ne tam košajam un raibajam, bet drīzāk kāpostu taurenim, un viņai piemīt mīlzīga vēlme izlauzties brīvībā, viņa nav sistēmas cilvēks, - savu jaunāko lomu Karmenu izrādē “Karmena” raksturo aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Lietuviešu režisora Rolanda Atkočūna iestudētā “Karmena” pirmizrādi Dailes teātra Lielajā zālē piedzīvos 26.maijā.

"Viss, ko par Karmenu runāja, ir baumas. Viss, kas līdz šim ir iestudēts par viņu, ir nepatiesība," norāda aktieris Artūrs Skrastiņš. "Viņa nav vieglas uzvedības sieviete. Viņa iekuļas dažādās situācijās. Viņa ir brīvība."

Slavenā Prospēra Merimē novele „Karmena” par Karmenas un Hosē kaislīgo, bet īso mīlestību vilina gan iestudētājus, gan skatītājus izdzīvot savu Karmenas versiju.

"Esmu vispār priecīga, ka man ir tā laime spēlēt Karmenu, tāpēc ka es nekad dzīvē tāda nebūšu. Es tāda neesmu. Es nekad tā nedarītu, nekad tā nerunātu, nekad tā nerīkotos," atzīst Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Varbūt es gribētu, bet man nav tādas drosmes."

Titullomu jauniestudējumā atveido Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Pārējās lomās – Artūrs Skrastiņš (Hosē), Kristīne Nevarauska (Mikaēla, Hosē līgava), Artis Robežnieks (Cuniga), Ērika Eglija (Fraskita, Karmenas draudzene), Dainis Grūbe (Eskamiljo, matadors), Lelde Dreimane (Mersedesa), Ieva Florence (Huanita), Anete Krasovska (Marija), Pēteris Liepiņš (Hosiains), Aija Dzērve (Končita, tabakas fabrikas strādniece), Gints Grāvelis (Djego, toreadors), Gints Andžāns (Alehandro, toreadors), Mārtiņš Počs (Hoakins, toreadors), Artūrs Dīcis (Gabriels, toreadors), Edijs Zalaks (Enrike, matadors), Niklāvs Kurpnieks (Huans, matadors), Mārtiņš Upenieks (Manuels, banderiljero), Kaspars Zāle (Rodrigess, banderiljero), Pēteris Gaudiņš (Rafaels Gonzaless, Mikaēlas tēvs), Akvelīna Līvmane (Lola Rosario, Mikaēlas māte) un Aldis Siliņš (Pedro Romero, ķirurgs). Izrādē piedalās dejotājas Lāsma Andžāne, Beāte Riekstiņa, Ieva Ozoliņa, Terēze Megija Knauere un Emanuēla Zvaigznīte.

Izrādes scenogrāfs ir Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece - Jolanta Rimkute, kustību konsultante - Inga Raudinga, komponists - Giedrius Puskunigis, gaismu mākslinieks – Jevgeņijs Vinogradovs un mūzikas konsultants – Juris Vaivods. Darbu tulkojusi Evita Mamaja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti