Igauņu māksliniece Barbara Lehtna meklē dalībniekus eksperimentam-izrādei «Nu kurš mani beigās atcerēsies?»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ģertrūdes ielas teātris aicina pieteikties cilvēkus, kuri ir ieinteresēti piedalīties Barbaras Lehtnas eksperimentā-izrādē "Nu kurš mani beigās atcerēsies?". Izrāde top, Ģertrūdes ielas teātrim sadarbojoties ar Paides teātri Igaunijā. Izrādes Rīgā notiks 21., 22. un 23. aprīlī.

Kā informēja Ģertrūdes ielas teātrī, izrādē “Nu kurš mani beigās atcerēsies” Barbara Lehtna pēta, kā kolektīvā rīcībspēja var tikt dalīta svešinieku starpā, piedāvājot nepazīstamiem cilvēkiem kļūt par viņas identitātes glabātājiem. Pēc pieteikumiem atlasītie cilvēki tiks aicināti uz stundu ilgu tikšanos, kuras laikā māksliniece mēģinās darīt visu, lai viņu atcerētos pēc iespējas ilgāk.

Cilvēki, kuri būs tikušies ar Barbaru Lehtnu, pēc tam piedalīsies izrādēs un uz skatuves mēģinās izspēlēt un prezentēt viņas identitāti.

Barbara Lehtna (Igaunija) kā māksliniece strādā jau astoņus gadus, no kuriem pēdējos piecus veltījusi savu darbu veidošanai. 2021. gadā viņa ieguvusi maģistra grādu performatīvās prakses specialitātē ArtEZ Mākslas universitātē Nīderlandē, kur pētīja ētikas, rīcībspējas un kvīru jautājumus līdzdalīgās performances kontekstā. Barbara interesējas par skatuves mākslas žanru sapludināšanu un iespējām veicināt izmaiņas apkārtējā sabiedrībā un jau ilgstoši pēta personīgās atmiņas un pieredzes stāstus, radošo praksi balstot stāstu stāstīšanas tehnikā.

“Izrādes nosaukumā uzdotais jautājums radās, kad es sāku domāt par savu nāvi. Patiesībā vairāk par to, kas pēc manis paliks. Galu galā mums visiem ir cilvēki, kuri vairs nav starp mums. Vai varbūt viņi joprojām ir – mūsu atmiņās? Ja nu mēs viņus atceramies citādākus nekā viņi bija? Kādas bija viņu balsis? Kā smaržoja viņu āda? Kas viņiem lika smieties? Manuprāt tas, kā mēs izvēlamies kādu atcerēties, ir tikpat politiska atbildība kā intīms labsirdības žests. Tāpēc es meklēju cilvēkus, kuri būtu gatavi mani atcerēties ar sirsnību. Varbūt tas varētu būt tu?” par izrādes tapšanu stāstīja Barbara Lehtna.

Plašāka informācija par izrādi un pieteikšanos dalībai izrādē Ģertrūdes ielas teātra mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti