Rīta Panorāma

Pērnās kūlas dedzināšanu sauc par masu slepkavību

Rīta Panorāma

"Iespējamā misija" atlasīs 30 jauniešus darbam skolā

Latviešu un igauņu mākslinieku kopprojekts "Intervija ar Madonnu"

Horeogrāfe Vismane: Katrā sievietē ir Dievmāte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Katrā sievietē ir Dievmāte,” norāda horeogrāfe Kristīne Vismane, stāstot par izrādi „Intervija ar Madonnu”, kuras pirmizrāde Latvijā notiks 8.martā, plkst. 19, Krāsotāju ielā 12, ēku renovācijas centrā “Koka Rīga”.  Nākamās izrādes - 9.martā, 11. un 15.maijā.

Izrāde "Intervija ar Madonnu" būs eseja, kas atspoguļos horeogrāfes Kristīnes Vismanes intuitīvos meklējumus uz jautājumu, ko nozīmē būt vientuļai mātei.

Izrāde caur interviju, attēlu, kustības, teksta, mūzikas, simbolu un diskusiju prizmu mēģinās iegūt pēc iespējas plašāku skatpunktu par izvēlēto tēmu, izprast iemeslus, kādēļ sievietes audzina bērnus vienas un kādas ir šīs rīcības sekas.

Izrāde balansēs starp iztēli un dokumentalitāti, skarbumu un vienkāršumu, svētumu un ikdienu. 

Izrādes saturs balstīts uz dokumentālām intervijām ar vientuļām mātēm Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, tādējādi tēmas izzināšanas procesā radot iespēju salīdzināt vienu situāciju dažādās, līdzās pastāvošās valstīs un saskatīt atšķirības, kuras veido kultūras dažādība. Mākslinieku sadarbības pamatā ir kolektīvs veikums, kur katra dalībnieka izmantotā izteiksmes valoda un elementi ir ciešā interaktivitātē ar kustību un saturu, ko tie piepilda. 

Izrāde “Intervija ar Madonnu” pirmo publisko prezentāciju piedzīvoja šī gada janvārī Ņujorkā, rezidences “Movement Research” ietvaros.

Mūziku izrādei komponējis un izpilda Jēkabs Nīmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti