Kultūras ziņas

Latviešu meitene Venēcijas kinofestivāla žūrijā

Kultūras ziņas

JRT uzsāk sezonu spilgti un traģikomiski

"Herbe ar lielo cepuri" Latvijas Leļļu teātrī

«Herbe ar lielo cepuri» māca nebaidīties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau vēstīts, ka Latvijas Leļļu teātrī šosezon pirmā pirmizrāde gaidāma jau 6.septembrī. Jaunais režisors un dramaturgs Edgars Niklasons Mazajā zālē iestudējis bērniem izrādi pēc Otfrīda Preislera grāmatas motīviem “Herbe ar lielo cepuri”. Mazie skatītāji varēs uzzināt, kas notiek mājas bēniņos un kā tas viņiem ļauj nebaidīties no nezināmā.

Pasakas galvenie varoņi Agate, Robis un Niklāvs pagalmā nav paši drosmīgākie bērni, taču viss mainās, kas viņi nokļūst savas mājas bēniņos un satiek rūķīti Herbi, kurš dzīvo milzīgā pasaku grāmatā. Herbem ir liela cepure un piedzīvojumiem bagāts stāsts, ko atklāt ikvienam viņš taisās Leļļu teātrī. Bērnu trijotne izspēlē krāsainos pasakas notikumus, dažkārt pat stājoties pretim briesmām Vorlicas mežos.

Izrāde ir par bailēm un baiļu pārvarēšanu, par bailēm no nezināmā un to, ka nezināmais ne vienmēr ir tik ļauns, kā citi par šo nezināmo runā un saka, un ka vajag klausīties savā sirdsbalsī, darīt un riskēt, ko pats vēlies,” skaidro režisors Edgars Niklasons.

Režisoram pasaka par Herbi ar lielo cepuri ir bijusi mīļākā grāmata bērnībā, tādēļ nav bijis ilgi jādomā, ko viņš ir gribējis parādīt mūsdienu jaunajiem skatītājiem. Kopā ar mākslinieci Sintiju Jēkabsoni ir izveidota maksimāli reālistiska mājas bēniņu noskaņa. Galvenie varoņi ir veidoti pēc Norvēgijas meža troļļu līdzības.

“Herbem ir viņa lielā cepure, kas viņu paglābj briesmu brīžos, kas ir reizē arī burvju cepure. Herbem patīk piedzīvojumi un viņam ļoti kut pēdas,” stāsta aktieris Artūrs Putniņš.

Jau ziņots, ka pirmizrādes dienā, 6.septembra pēcpusdienā Leļļu teātris plāno arī atraktīvus pasākumus bērniem. No plkst. 16 notiks muzikāla pulcēšanās teātra pagalmā, bet plkst. 16.30 visi klātesošie kļūs par vēsturiska brīža dalībniekiem, veidojot teātra lielo foto logo. Pēc tam viss teātra stāvlaukums tiks nodots bērnu rīcībā milzu apsveikuma kartiņas zīmēšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti