Gundars Āboliņš turpmāk būs štata aktieris teātrī Minhenē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Aktieris Gundars Āboliņš ir aizgājis no Jaunā Rīgas teātra (JRT) un turpmāk būs štata aktieris teātrī Minhenē Vācijā, pavēstīja JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis.

Jaunajā sezonā būs izmaiņas JRT trupā. Aktieris Gundars Āboliņš kļuvis par štata aktieri Minhenes teātrī "Kammerspiele" un nākamajā sezonā vairs JRT nespēlēs.

Alvis Hermanis uzskata, ka ir tas profesionāls un cilvēcisks piedzīvojums, kas ir tikai atbalstāmi: "Viens no mūsu aktieriem, Gundars Āboliņš, ir aizgājis no teātra, ar šo sezonu viņš ir kļuvis Minhenes Kamerteātra štata aktieris. Cik es saprotu, viņam ir līgums uz dažiem gadiem. Tā ir viņa paša izvēle, tas ir viņa izaicinājums."

Alvis Hermanis: Visu cieņu Gundaram, ka viņš lec nezināmajā
00:00 / 00:52
Lejuplādēt

Alvis Hermanis atgādināja, ka Āboliņš jau iepriekš spēlējis ārzemēs vācu valodā, arī viņa paša režisētās izrādēs. Alvis Hermanis savulaik pats iestudējis izrādes arī Minhenes Kamerteātrī.

"Visu cieņu Gundaram, ka viņš, kā saka, lec nezināmajā un dara kaut ko tādu, ko viņš nav agrāk darījis. Tas, man liekas, ir galvenais teātrī - darīt to, ko tu nemāki darīt. Nevis reproducēt sevi. Gundars jau kādu laiku šad tad spēlējis arī manās izrādēs ārzemēs vācu valodā. Bet, lai kļūtu par štata aktieri, domāju, ka Gundaram tas būs lielisks, profesionāls un cilvēcisks piedzīvojums, ko es tikai atbalstu, jo Jaunais Rīgas teātris vienmēr ir bijis par to, lai būtu tāds caurvējš, lai būtu tāds māksliniecisks caurvējš," saka Alvis Hermanis.

Teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Bināne pastāstīja, ka skatītāji Āboliņu augustā redzēs izrādēs "Kapusvētki" un "Soņa", bet par turpmākajiem mēnešiem nav zināms, jo aktierim būs intensīvs mēģinājumu laiks teātrī Minhenē. "Bet tas, ka viņš pie mums vēl spēlēs, tas ir skaidrs," sacīja Bināne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti