Grobiņā notiks trešais starptautiskais kontaktimprovizācijas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Laika posmā no 6. līdz 10. jūnijam Grobiņā - tās pilsētvidē un Grobiņas sporta centrā norisināsies starptautiskais kontaktimprovizācijas festivāls „Kontakts Grobiņā ‘13”.

Festivāla idejas autore Agate Cukura sadarbībā ar dejas un personības kultūras centru "I-Dejas māja" un Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociāciju organizē starptautisko kontaktimprovizācijas festivālu Grobiņā kopā ar Latvijas un ārvalstu kontaktimprovizācijas dejotājiem, pasniedzējiem un Grobiņas iedzīvotājiem, jau trešo gadu turpinot un tā nostiprinot kontaktimprovizācijas festivāla tradīciju.

Trīs dienu garumā festivāla dalībniekiem būs iespēja piedalīties praktiskajā seminārā, kuru vadīs viespasniedzēji Ekhards Millers (Eckhard Müller) - lielākā Eiropas kontaktimprovizācijas festivāla „Contactfestival Freiburg” līdzdibinātājs un Daniela Švarca (Daniela Schwartz (Vācija/Francija/Argentīna)). Millers un Švarca kopš no 2005. gada veic pasaules tūres, kuru ietvaros dalās ar savu izpratni un vīziju kontaktimprovizācijas meistarklasēs un uz improvizāciju balstītos mākslas projektos. Tāpat festivāla dalībniekiem būs iespēja piedalīties nodarbībās un radošajās laboratorijās kopā ar Latvijas un Lietuvas pasniedzējiem.

Kontaktimprovizācijas festivālā tiek aicināti piedalīties gan Latvijas, gan ārvalstu dejas profesionāļi, esošie un topošie horeogrāfi, citu dejas stilu pārstāvji, dejas iesācēji no Grobiņas un apkārtējiem reģioniem.

Kontaktimprovizācija ir radusies, balstoties uz laikmetīgās dejas un aikido cīņas mākslas apvienošanos vienā veselumā. Šī deja balstās uz sevis, sava ķermeņa uzklausīšanu, sajušanu un sadejošanos ar partneri, izmantojot fizikas likumus, gravitāciju, savu un partnera līdzsvaru, inerci un tās spēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti