Kultūras ziņas

Piemin Raini dzejnieka dzimšanas dienā

Kultūras ziņas

Gaidot Liepājas mākslas forumu

Rīgas Krievu teātris sāk 136. sezonu

Golomazovs: Krievu teātris ir progresīvs jēdziens

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris nav tikai krieviem, bet visiem skatītājiem, pirms jaunās sezonas atklāšanas trešdien sacīja jaunais teātra mākslinieciskais vadītājs, Krievijas režisors Sergejs Golomazovs. Līdz ar jaunu vadību un jaunu galveno režisoru teātris uzņem kursu ambiciozu plānu īstenošanā. 

“Rīgas Krievu teātris šobrīd atrodas pārmaiņu stadijā,” tā šodien, tiekoties ar mediju pārstāvjiem, secināja Krievijā labi pazīstamais režisors un teātra “Na maloj Bronnoj” vadītājs Sergejs Golomazovs. Viņš kļuvis par Rīgas Krievu teātra māksliniecisko vadītāju un uzskata, ka teātrim jākļūst mūsdienīgam un tas nevar iztikt bez mūsdienu dramaturģijas, jaunākajām teātra tendencēm pasaulē un eksperimentiem.


“Manuprāt, Krievu teātris ir progresīvs jēdziens. Tādēļ jāmeklē jauna dramaturģija. Jāmeklē jauni estētiskie veidi saskarsmei ar skatītāju. Plašāk jāatver durvis dialogam ar Rīgas publiku.

Manuprāt, tagad Krievu drāma vairāk ir orientēta uz krieviski runājošo skatītāju. Domāju, ka tas nav īsti pareizi. Jāskatās uz publiku plašāk. Šeit ir jānāk visiem skatītājiem,” uzskata Golomazovs. 

Par to, ka teātra vadībai ir ambiciozi plāni, nebeidz runāt arī tā direktore Dana Bjorka. Kopumā teātris 136. sezonā plāno 16 jauniestudējumus, no kuriem septiņi gaidāmi līdz šī gada beigām. 

Teātra jaunā sezona tiks atklāta 2. oktobrī ar muzikālo izrādi “Mana skaistā lēdija”. Līdz gada beigām režisors Edgars Niklasons iestudēs pēc Dostojevska darba veidotu kustību izrādi “Noziegums vai sods”. Gaidāmas arī divas monoizrādes –  “Huligānes grēksūdze” ar Tatjanu Lukašenkovu un “Rafalsonāte stīgu instrumentu pavadījumā” ar Jakovu Rafalsonu. Savukārt Golomazova režijā Krievu teātrī taps “Juveliera jubileja” par veca vīra vērtībām un kaislībām. Pirmizrāde plānota nākamā gada sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti