ĢIT piedāvā iepazīt dejas izrādi «Pietiekami labs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Ģertrūdes ielas teātris (ĢIT) 15. un 17.martā piedāvā iepazīt horeogrāfes Kristīnes Vismanes dejas izrādi „Pietiekami labs” Andreja Jarovoja režijā. Izrāde ir sirsnīgs un humora pilns darbs par izrādes veidošanas aizkulisēm. “Pietiekami labs” veidotāji izgaismo paradoksus izrādes, izpildītāju un publikas attiecībās.

Dejas izrādes dalībnieces Kristīne Vismane un Katrīna Albuže ne tikai dejo, bet arī runā, klusē un pat dzied. Izrādes veidotāji saņēmuši gan kritiķu, gan kolēģu atzinīgus vērtējumus.

Režisore Māra Ķimele par izrādi raksta: „Divas aktrises veido tik interesantu, koncentrētu sarunu, kurā jāieklausās ar visu būtību, lai tikai ko nepalaistu garām. Saviļņojoši. Saruna ir par individualitāti, par tiesībām būt tādam, kāds esi, arī par to, cik grūti ir sevi piedāvāt otram, atvērties viņa priekšā.” (Latvijas avīze, Kultūrzīmes)

Gan Kristīni Vismani, gan Katrīnu Albuži izrādē „Pietiekami labs” ir interesanti vērot. Viņas atklāj, kā top saite starp skatuves mākslinieku un skatītāju. Katrīna, lai arī ir laikmetīgās dejas horeogrāfe, šajā izrādē piedalās kā dejotāja, taču viņa ne tikai dejo, bet spēlē, izmantojot arī tekstu.

"Esmu atradusi sev ļoti izdevīgu pozīciju pagaidām būt par dejotāju,” stāsta Katrīna Albuže. "Tev nav tik liela atbildība, kā horeogrāfam, bet tu tik un tā esi atbildīgs par to gabalu un esi simtprocentīgi iekšā. Un tad tās idejas raisās daudz vairāk nekā tad, kad esi no malas un tev jāfiltrē, ko mēs varam likt uz skatuves un ko nevaram. Kad esi jau uz skatuves kā dejotājs mēģinājuma laikā, tad var nest visu iespējamo un neiespējamo. Man šķiet, ja ir labs mutulis starp horeogrāfu un dejotājiem, tad viņi tur buras, līdz iznāk kūka. Pagaidām dejas izrādēs, kas pēdējā laikā tapušas, ir viena esence, kas mums ir baigi aktuāla. Tas nav slikti."

Režisors Andrejs Jarovojs interesi par laikmetīgo deju jau apliecinājis tādos projektos kā „Männersache jeb Vīru lietas” kopā ar horeogrāfu Branko Potočanu 2009. gadā un „Esi ar mani” kopā ar horeogrāfi Elīnu Breici 2010.gadā. Kā izrādes „Pietiekami labs” ideja atnākusi, režisors vairs neatceras, bet atklāj, ko vēlējies pamēģināt ar šo darbu.

No 13. līdz 16.martam Rīgā tiekas dejas profesionāļi no Baltijas valstīm, programmā „Baltic Bubble Rīga 2013” pulcējot horeogrāfus, dejotājus, pedagogus, producentus un arī kritiķus. Programmas laikā dalībnieki noskatīsies Latvijas jaunās paaudzes laikmetīgās dejas horeogrāfu un dejotāju izrādes: „Pietiekami labs” Ģertrūdes ielas teātrī un Kristīnes Vismanes, Evitas Birules un Evas Vancānes laikmetīgās dejas izrādi „Stundas” Dirty Deal Teatro.

“Baltic Bubble Riga 2013″ laikā, 15. martā un Latvijas teātru izrāžu skates laikā, 26. aprīlī izrāde “Pietiekami labs” tiks spēlēta angļu valodā, bet latviski – 17. martā un 25. aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti