Ģertrūdes ielas teātris viesosies Ventspilī ar Jarovoja izrādēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ģertrūdes ielas teātris 12. aprīlī ar režisora Andreja Jarovoja izrādi “Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties” un “Rondo” viesosies Ventspilī, teātra namā “Jūras vārti”. Plkst. 13 būs skatāma izrāde “Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties”, bet plkst. 19 – izrāde “Rondo”.

Izrāde "Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties" pirmizradi piedzīvoja 2015. gada decembrī. Tās pamatā ir Kārļa Skalbes pasaka, kas vēsta par jauna cilvēka pasaules redzējumu un aicina domāt par cilvēcību, brīvības mīlestību un alkām pēc garīga piepildījuma.

Izrāde veidota sadarbībā ar horeogrāfi Agati Bankavu un jaunajiem aktieriem, kas šobrīd studē Latvijas Kultūras akadēmijas 3. kursā. Tās galvenie izteiksmes līdzekļi ir kustība un mūzika, turklāt mūziku veidojuši un izpilda paši izrādes dalībnieki. Ieskatam izrādes veidotāji piedāvā noklausīties dziesmu "Mana sirds". Tās autori - Mārtiņš Velps un Mārtiņš Zariņš. Dziesmas ieraksts tapis studijā "Skan".

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.


Savukārt izrāde "Rondo", kuras pirmizrāde notika pagājušā gada augustā, tapusi pēc Artūra Šniclera lugas motīviem – darba, kas 20. gadsimta sākumā sacēla skandālu Vīnes augstākajās aprindās un tika aizliegts, apvainojot tā autoru netikumībā un piedauzībā. Lugas darbība pārcelta uz mūsdienu Rīgu, saglabājot tajā iekodēto autora ķirurģisko precizitāti, ar kādu tiek atklāta teatralitāte un sarežģītās spēles, ko cilvēki piedāvā viens otram, lai tikai piepildītu savas vēlmes. Mūsdienās, kad seksualitāte ir kļuvusi par katra izklaides industrijas produkta neatņemamu sastāvdaļu, priekšplānā izvirzās nevis jautājums “kurš ar kuru”, bet – vai patiesa tuvība maz ir iespējama?
 
Izrādē, kuru tās veidotāji neiesaka skatīties līdz 16 gadu vecumam, piedalās Jana Čivžele un Mārtiņš Upenieks.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti