Ģertrūdes ielas teātris savā jubilejā atklāj digitālo skatuvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jubilejas nedēļā Ģertrūdes ielas teātris (ĢIT) atklāj digitālo skatuvi, kas turpmāk darbosies teātra mājaslapā paralēli pasākumu programmai klātienē, skatītājiem piedāvājot izrāžu ierakstus, filmizrādes un audio izrādes, informēja teātra pārstāvji. Tā kā Ģertrūdes ielas teātris dzimšanas dienu svin vienā dienā ar Aleksandru Čaku, 27. oktobrī digitālā skatuve tiks atklāta ar pagājušajā sezonā tapušās tālizrādes "Krēsls" ierakstu.

Ģertrūdes ielas teātra digitālā skatuve veidota ar Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF)  mērķprogrammas "KultūrElpa" finansiālu atbalstu, domājot par laikmetīgās skatuves mākslas auditorijas paplašināšanu un pieejamību. Šobrīd ĢIT mājaslapā var noklausīties Lienas Šmukstes sajūtu teātra audio izrādes "Jums ir apdegušas ausis" un "Grāmata Zīme", tāpat vairākām izrādēm tiks nodrošināti titri latviešu, krievu un angļu valodā. Izrāde "Krēsls" ĢIT skatītājiem būs pieejama no 27. oktobra līdz 3. novembrim. Turpmākajās nedēļās ĢIT digitālās skatuves programmā būs arī tādi darbi kā "Baiļu rutīna" (horeogrāfe Jana Jacuka), "Pazaudētās dziesmas" (autori Agate Bankava, Artūrs Čukurs, Andrejs Jarovojs), "Kur tu esi, kad es guļu" (horeogrāfe Agate Bankava), "Melnā sperma" (režisors Vladislavs Nastavševs) un citi.

Režisora Andreja Jarovoja un aktieru Sandijas Dovgānes, Emīla Krūmiņa, Edgara Samīša tālizrāde "Krēsls" pēc Čaka stāsta motīviem tapa pagājušā gada ziemā. “ĢIT digitālā skatuve tiek atklāta jau nākamās mājsēdes laikā, kad radiotelegrāfista Jura Gulēna pārdzīvojumi un izjūtas, atrodoties ilgstošā izolācijā no ārpasaules, atkal kļuvuši pazīstami un aktuāli,” atzīmēja teātrī. "Krēsls" veidots, iedvesmojoties no Čaka spilgtās, poētiskās valodas, – ar objektu teātra un filmu ieskaņošanas paņēmieniem radošā komanda skatītāju ieved galvenā varoņa subjektīvajā pasaulē, kur iedomas un sapņi savijušies ciešā mezglā ar realitāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti