Ģertrūdes ielas teātris pasludina oktobri par laikmetīgās dejas mēnesi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Oktobrī Ģertrūdes ielas teātrī būs iespējams noskatīties ne tikai Austrijas mākslinieku laikmetīgā teātra un dejas uzvedumus festivāla “Homo Novus” ietvaros, bet arī vairākas pašmāju laikmetīgās dejas izrādes, informē teātra pārstāvji.

7. un 8. oktobrī tiks spēlēta izrāde “Turku kafija”, kas pirmizrādi piedzīvoja pagājušās sezonas beigās, pagūstot saņemt nomināciju “Spēlmaņu nakts” balvai kā “Gada sasniegums laikmetīgajā dejā”. Horeogrāfa Branka Potočana (Slovēnija) un laikmetīgās dejas kompānijas “Ārā” izrāde pēta indivīda un sabiedrības attiecību krustpunktus, caur sadursmi meklējot atbildi uz ikvienam cilvēkam būtiskiem jautājumiem: kas es esmu? No kurienes es nāku? Kur es eju?

12. un 13. oktobrī iespējams noskatīties horeogrāfes Kristīnes Brīniņas monoizrādi “I`m really Shy Person”, kas tapusi, iedvesmojoties no diriģenta Andra Nelsona – vērojot viņu darbībā un klausoties intervijas. Horeogrāfi Kristīni Brīniņu dziļi aizkustināja Andra Nelsona atklātība, vienkāršība un mīlestība pret savu darbu, un viņai radās vēlēšanās spēt tikpat dabiski un vienkārši runāt par sevi un savu aicinājumu. Ar teksta, mūzikas, ķermeņa valodas un fantāzijas starpniecību horeogrāfe centīsies iemiesoties apbrīnotajā māksliniekā – ar cerību tajā saskatīt sevi. 

Savukārt 28. un 29. oktobrī Agates Bankavas izrādē “Fafabulala” tiks izspēlēts stāsts par divu komunikāciju. Cik toleranti un demokrātiski viņi ir, tik subjektīvs ir viņu izteiksmes veids. Izrāde atgādinās, ka nav vienas patiesības. Atšķirība ir mūsu attieksmē, veidojot dialogu vienam ar otru, ķermenisku vai verbālu. Dzīvē viss ir mainīgs – no asarām līdz smiekliem un otrādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti