Kultūras ziņas

Mārtiņš Ratniks: "Visi satelīti reiz sadegs"

Kultūras ziņas

Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus"

Ģertrūdes ielas teātra 10. sezona

Ģertrūdes ielas teātris jauno sezonu sāks ar jubilejas svinībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šajā sezonā Ģertrūdes ielas teātrim (ĢIT) aprit 10 gadi. Viens no Latvijas vadošajiem neatkarīgajiem teātriem joprojām ir vieta radošiem eksperimentiem un jauno talantu karjeras sākumam. Šajā sezonā teātris piedāvās labāko iestudējumu retrospekciju, kā arī septiņus jauniestudējumus, informēja teātra pārstāvji.

Oktobra beigās teātrī tiks rīkota īpaša izrāžu skate “ĢIT Top 10”. Apmeklētājiem būs iespēja noskatīties gadu spožākos iestudējumus, piemēram, “Melnā sperma” (režisors Vladislavs Nastavševs) un “Rondo” (režisors Andrejs Jarovojs)

Daļu no izrādēm veidojuši šobrīd atzīti režisori, kuriem šī skatuve ir bijusi nozīmīga karjeras sākumā. Skatuves mākslas cienītājiem Ģertrūdes ielas teātris vienmēr ir asociējies ar radošu brīvību un tramplīnu jaunajiem talantiem.

Jaunajā sezonā Ģertrūdes ielas teātris plāno septiņas pirmizrādes. Tās iestudēs Kārlis Krūmiņš, Vladislavs Nastavševs, Elmārs Seņkovs un citi režisori.

Viens no pirmajiem jauniestudējumiem gaidāms šī gada novembrī. Tā būs horeogrāfes Agates Bankavas kustību izrāde, kuras nosaukumu autore pagaidām nevēlas atklāt.

Teātra repertuāru papildinās arī trīs Krievijas režisoru iestudējumi. Viens no tiem - pie mums jau izrādītā Leras Surkovas “Karš vēl nav sācies”. Otrs - krievu režisora Vsevoloda Ļisovska eksperimentālā teātra iestudējums un trešais, kas īpaši tiek veidots “Volksbühne” festivālam Berlīnē.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti