Ģertrūdes ielas teātrī top izrāde «Nasing spešal», ko iedvesmojusi Saeimas sēde 2008. gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

29. augustā pulksten 19.00 Ģertrūdes ielas teātrī gaidāma pirmizrāde darbam “Nasing spešal” Andreja Jarovoja režijā. Izrādes pamatā ir viena no ilgākajām Saeimas sēdēm atjaunotās Latvijas vēsturē – tā sākās 2008. gada 11. decembrī, turpinājās līdz nākamās dienas rītam un pēc nedēļu ilga pārtraukuma noslēdzās 2008. gada 18. decembrī, kopā ilgstot 28 stundas un 16 minūtes, par iestudējuma ideju informēja teātra pārstāvji.

Sēdes darba kārtībā bija nākamā gada valsts budžeta un tā pavadošo likumprojektu grozījumi un Administratīvi teritoriālās reformas likums. Tobrīd Latviju skāra pasaules ekonomiskā un vietējā politiskā krīze, un, kaut gan valdības un Saeimas īstenotie pasākumi vēlāk tika nodēvēti par “veiksmes stāstu”, tie būtiski iedragāja Latvijas sabiedrības uzticību valdībai un parlamentam nākotnē.

Kā norādīja autori, “Nasing spešal” tekstu veido Saeimas deputātu un valdības pārstāvju runātais sēdes laikā, ko izrādes radošā komanda pārstrādājusi krāsainā dokumentālā mozaīkā, skatītājiem tuvplānā atklājot aizrautīgu cīņu par varu un vēlētāja balsi.

Izrādē piedalās Ansis Bētiņš, Artūrs Čukurs, Jana Ļisova, Elizabete Skrastiņa, Mārtiņš Upenieks. Dramaturģiju un režiju veidojis Andrejs Jarovojs; komponiste – Linda Leimane; video un kostīmu māksliniece – Ieva Kauliņa; producents – Ģertrūdes ielas teātris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti