Ģertrūdes ielas teātrī top izrāde «Gaidot Gintu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ģertrūdes ielas teātrī 14. februārī pirmizrādi piedzīvos jaunās režisores Martas Elīnas Martinsones iestudējums "Gaidot Gintu”.

Izrādes pamatā ir sarunas ar sievietēm, kuras dalījušās ar saviem stāstiem. Tie ir stāsti par vientulību, cerībām, ilūzijām, abstraktu romantiku un par kādu mitoloģizētu mīlestību, kuras realitātē, iespējams, nemaz nav.

Stāstus kopā likušas lomu atveidotājas – Madara Botmane, Jana Čivzele, Daiga Kažociņa – un režisore Marta Elīna Martinsone.

Izrādes nosaukums ir atsauce uz Henrika Ibsena “Pēru Gintu”. Solveiga apsolīja gaidīt Pēru Gintu atgriežamies no viņa klejojumiem un sevis meklējumiem. Viņa savu solījumu turēja. Un gaidīja visu dzīvi. No vienas puses, viņa iemieso absolūtu uzticību un šķīstu mīlestību, bet, no otras puses, tas ir skumjš stāsts par sievieti, kuras dzīve ir pavadīta sastingušā stāvoklī.

Izrādes veidotāji meklē atbildes uz jautājumiem, cik ilgi ir iespējams gaidīt un par ko šī gaidīšana pārvērš cilvēka dzīvi?

Iestudējuma producenti ir "Teātris TT" un Ģertrūdes ielas teātris. Mūzikas autors - Andris Indāns, video autore – Zane Zelmene.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti