Ģertrūdes ielas teātrī top izrāde «Aizvakar vienmēr» Andra Kalnozola režijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Andris Kalnozols Ģertrūdes ielas teātrī šobrīd strādā pie izrādes „Aizvakar vienmēr“, kas pirmizrādi piedzīvos 12.decembrī.

Jauns lietuviešu žurnālists Deimants, kurš atvaļinājumu pavada, klaiņojot pa Eiropu, lai sarakstītu savu debijas romānu „Aizvakar“, tiek nolaupīts uz vientuļa Sicīlijas lauku ceļa. Viņš nokļūst Sortīno apgabala vēja ģeneratoru administratores Marijas Terēzes un viņas brāļa Džuzepes aprūpē un dienas vada, gaidot savienojumu ar Lietuvas konsulātu un strīdoties ar savu bērnības draugu skaipā, bet naktīs viņu apciemo dīvains rēgs teļa izskatā. Marija Terēze iemīlas apjukušajā rakstniekā, kurš baidās atzīt savas jūtas, aizbildinoties ar radošu neveiksmi un pazaudēto identitāti. Laiks iet. Rītdiena kļūst par vakardienu, šodiena – par aizvakardienu. Kamēr ir jau par vēlu.

Izrāde ir pieredzes, fantāzijas un sarunvalodas vārdnīcas sintēze. 2015.gada vasarā autors, piedzīvojis aplaupīšanu, pakaļdzīšanos un operāciju slimnīcā, atgūst spēkus Sicīlijas hipiju komūnā „Ciumara Ranni“, kur saraksta lugu „Aizvakar vienmēr“.

Izrādē spēlē Edgars Samītis, Armands Berģis, Ivars Krasts, Ģirts Krūmiņš un Jana Ļisova. Telpas un kostīmu māksliniece - Margrieta Dreiblate, gaismas - Jūlija Bondarenko

Nākamā izrāde plānota 19.decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti