Ģertrūdes ielas teātrī top horeogrāfes Janas Jacukas darbs «Attālums starp mums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Sezonas izskaņā gaidāma pirmizrāde Janas otrajam darbam Ģertrūdes ielas teātrī – "Attālums starp mums". Pirmizrāde 30. maijā, nākamā izrāde – 31. maijā, informēja teātra pārstāvji.

"Darbā "Attālums starp mums" horeogrāfe Jana Jacuka pievēršas savstarpējo attiecību trauslumam, jūtu radītajai eiforijai un līdzatkarībai," teikts izrādes aprakstā. "Iepriekš māksliniece līdztekus kustībai daudz strādājusi ar tekstu, bet šoreiz galvenais medijs ir ķermenis.

Izrādei cauri vijas sajūtu karuselis, diviem cilvēkiem tiecoties pēc tuvības un atkal attālinoties."

Jana Jacuka savus darbus veido, risinot tēmas un jautājumus, kas tiešā veidā skar viņu pašu. Jana ir autore darbiem "Viss būs labi" un "Baiļu rutīna" un līdzautore izstādei un digitālajai kolekcijai "Lietisko pierādījumu muzejs", kas skar neērto tēmu par vardarbību ģimenē. Izrāde "Baiļu rutīna" tika nominēta "Dejas balvai 2020/2021" un šī gada Baltijas Dejas platformā Tallinā pārstāvēs Latviju. Paralēli Jana Jacuka darbojas arī teātrī kā horeogrāfe Viestura Kairiša izrādēs ("Smiļģis" Dailes teātrī, "Mumu" Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, "Baltiešu gredzens" Latvijas Nacionālajā teātrī un citās), savukārt kā izpildītāja piedalījusies Ģertrūdes ielas teātra un "KatlZ" producētajās izrādēs "Situāciju komēdija" (režisors Vsevolods Ļisovskis, Krievija) un "Lielgabalu gaļa" (režisors Dmitrijs Volkostrelovs, Krievija).

Marģers Vanags ir daudzsološs jaunais dejotājs. Piedalījies lielizrādē "Abas malas" (hoeogrāfe Liene Grava) un laikmetīgās dejas skaņdarbā "Labra Nams" (horeogrāfu apvienība IevaKrish), kā arī tādās izrādēs kā "alfaSAPIENSI" (režisors Elmārs Seņkovs, horeogrāfe Elīna Gediņa), "привет-atā" (horeogrāfe Līga Ūbele), "Mamma, esmu Abānijā" (horeogrāfe Olga Žitluhina).

Izrāde tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti