Ģertrūdes ielas teātrī tapusi dejas izrāde «Turku kafija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ceturtdien, 9. jūnijā, plkst. 21 pirmizrādi Ģertrūdes ielas teātrī piedzīvos izrāde “Turku kafija”, ko veidojis horeogrāfs Branko Potočans (Slovēnija) sadarbībā ar kompānijas “Ārā” dejotājiem.

Pēc septiņiem gadiem horeogrāfs Branko Potočans ir atgriezies Ģertrūdes ielas teātrī, lai kopā ar laikmetīgās dejas kompānijas “Ārā” dalībniekiem radītu jaunu dejas izrādi. Tieši ar viņa veidoto fiziskā teātra izrādi “Männersache” 2009. gadā pirmo reizi skatītājiem durvis vēra zāle Ģertrūdes ielā, kuras panākumi lika pamatu Ģertrūdes ielas teātrim.

Izrādē “Turku kafija” pētīti indivīda un sabiedrības attiecību krustpunkti, caur sadursmi meklējot atbildi uz ikvienam cilvēkam būtiskiem jautājumiem.

Horeogrāfs izrādes tēmu piesaka šādi: “Dzīve ir kā turku kafija – tā ir garda, tai ir jēga un pamats. Lai kas notiktu, man vienmēr ir jāatbild uz jautājumiem: kas es esmu? No kurienes es nāku? Kur es eju? It’s a long way, baby. Let’s find it out!”

Līdzautori un dejotāji ir Agate Bankava, Ivars Broničs, Rūdolfs Gediņš, Taisija Frolova, Eva Kronberga, Sandra Lapiņa, Elīna Lutce, Anastasija Lonšakova, Anne Birte Nord, Jānis Putniņš, Modris Opelts

Kostīmus un vizuālo tēlu veidojusi Ieva Kauliņa, mūzika - Jānis Burmeisters, Andrejs Jarovojs.

Izrādes Ģertrūdes ielas teātrī - 9. un 10. jūnijā plkst. 21, 11. jūnijā - plkst. 17.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti