Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos fantasmagorija «Neiekostais elkonis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Režisors Mārcis Lācis Ģertrūdes ielas teātrī iestudējis izrādi “Neiekostais elkonis” – fantasmagoriju uz slidām pēc Sigizmunda Kržižaņevska stāsta motīviem. Pirmizrāde gaidāma jau šo piektdien, 3. martā.

“Nedēļas pārskats” izveidoja aptauju, kuru izsūtīja abonentiem līdz ar jaunāko laikraksta numuru: “Jūsu mīļākais rakstnieks, vidējie nedēļas ienākumi, dzīves mērķis.” Šķirojot materiālus, starp daudzajām aizpildītajām anketām bija arī veidlapa Nr. 11111, kura kādu laiku paklejoja pa šķirotāju pirkstiem, bet tā arī neatrada sev piederīgu mapi. Veidlapā Nr. 11111 iepretī iedaļai “Vidējie ieņēmumi” bija ierakstīts “0”, bet pie jautājuma “Kas ir jūsu dzīves mērķis?” – skaidriem, apaļiem burtiem: “Iekost sev elkonī.”

Sigizmundu Kržižaņevski (1887-1950), kurš pasaules literatūrā tiek pielīdzināts Kafkam, Borhesam un Harmsam, līdz pat 1988.gadam par nepublicējamu padarīja Maksima Gorkija verdikts par rakstnieku “pārlieko intelektualitāti”: “Ja arī atradīsies izdevējs viņa stāstiem, tad tie viennozīmīgi izmežģīs dažas labas jaunas smadzenes, bet vai šis pēdējais ir vajadzīgs?”

Izrādes radošā komandā ir režisors, mākslinieks: Mārcis Lācis, horeogrāfe Katrīna Albuže, komponists Matīss Runtulis un aktieri - Reinis Boters, Jānis Kronis, Klāvs Mellis. Dramaturģisko materiālu tulkojis Vilis Kasims.

Nākamās izrādes 4. un 22.martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti