Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrāde «Melnā sperma» Vladislava Nastavševa režijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

13.novembrī plkst. 19 Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos izrāde pēc Sergeja Uhanova stāstu motīviem "Melnā sperma" Vladislava Nastavševa režijā.

"Es biju ļoti ziņkārīgs bērns un izlēmu izmantot jebkuru gadījumu, ko liktenis man piespēlēja, lai pētītu cilvēkus un viņu īpatnības, jo visi cilvēki ir unikāli un neatkārtojami, bet dzīve mēdz būt tik interesanta un brīžiem īsa," tā Sergejs Uhanovs.

Režisora Vladislava Nastavševa izvēle iestudēt sava vienaudža, krievu autora Sergeja Uhanova stāstu krājumu "Melnā sperma" nav nejauša - tajā skartajām tēmām režisors savās izrādēs pievērsies jau agrāk. Īsās noveles, kuru galvenie varoņi ir spilgti personāži un dzīves pabērni, gluži harmsiskā noskaņā uzbur absurdas, daudzslāņainas un provokatīvas ainas, atklājot naivumu, jūtīgumu, seksualitāti, runā tieši, pat skarbi, par dzīves ne tik pareizajām un politkorektajām pusēm, stāstu varoņiem neslēpjoties un nekaunoties.

Tie ir stāsti par attiecībām, izjūtām un sevis apzināšanos, jauniem cilvēkiem pieaugot. Režisora skatījumā pieaugšanas jautājums aktuāls arī mūsu sabiedrībai, kas gribot negribot veidojusies padomju laikos, meklējot atbildi, kas ir šis mantojums, ko mēs joprojām neapzināti nesam sev līdzi. Dzelzs priekškara vairs nav, bet  - vai šobrīd sabiedrība kļuvusi atvērtāka pret visu citādo, vai tā ir tikai politkorektuma migla? Darbs pētīs un izaicinās normalitātes kultu, tās neredzamās robežas, kas mūsu sabiedrībā liedz pieņemt atšķirīgo.

Izrādē lomas atveido Marija Linarte, Jana Ļisova, Reinis Boters, Āris Matesovičs un Kārlis Tols. Vladislavs Nastavševs veidojis arī scenogrāfiju.

Ģertrūdes ielas teātra pārstāvji brīdina, ka izrādē skan necenzēta leksika, tāpēc bērniem līdz 16 gadiem to skatīties neiesaka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti