Ģertrūdes ielas teātrī notiks tiešsaistes lasījumi Baltkrievijas iedzīvotāju atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ģertrūdes ielas teātris (ĢIT) un biedrība “KatlZ” svētdien, 30. augustā, no pulksten 12.00 līdz 17.30 aicina tiešsaistē vērot īpašu notikumu – “Support Belarus: lasījums”, kas veltīts Baltkrievijas iedzīvotāju atbalstam.

ĢIT paziņojumā medijiem skaidroja, ka “pēdējās divas nedēļas cilvēki visā pasaulē seko notikumiem Baltkrievijā. Vairākās valstīs notikuši dažāda veida pasākumi, lai izrādītu solidaritāti un atbalstu Baltkrievijas iedzīvotājiem, kuriem nepieciešams ne tikai informatīvs un emocionāls, bet arī finansiāls atbalsts – lai atrastu pazudušos cilvēkus, samaksātu soda naudu un segtu rehabilitācijas izdevumus pēc arestiem, palīdzētu izdzīvot tiem, kuri palikuši bez darba.”

Lai pievērstu uzmanību un izstāstītu par veidiem, kā iespējams ziedot un atbalstīt Baltkrievijas iedzīvotājus, Ģertrūdes ielas teātris un “KatlZ” producente Jevgēņija Šermeņeva rīko lasījumu maratonu, izmantojot britu autora Marka Rāvenhila lugu “Shoot / Get Treasure / Repeat” (2008), kas, lai arī veltīta karam Irākā, skar tēmas par mūsdienu sabiedrību un cilvēcību, bailēm un cerībām un spēcīgi rezonē arī šobrīd.

Lasījumā piedalīsies aktieri no Jaunā Rīgas teātra, Dailes teātra, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra, neatkarīgie mākslinieki un žurnālisti, tāpat arī kolēģi no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Bulgārijas, Lietuvas un Igaunijas.

Lasījumi notiks latviešu, krievu un angļu valodā un būs vērojami Ģertrūdes ielas teātra un "KatlZ" "Facebook" lapās. Lasījumu ieraksts vēlāk būs pieejams arī ĢIT un "KatlZ" "Youtube" kontos.

KONTEKSTS:

Pēc 9. augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām, kurās par uzvarētāju tika pasludināts Aleksandrs Lukašenko, Baltkrievijā nerimst protesti un streiki. Cilvēki uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. Viņi iebilst arī pret policijas vardarbību, aizturot protestu dalībniekus. 

Svētdien, 24. augustā, notika vērienīga demonstrācija “Jaunās Baltkrievijas gājiens” ar vairāk nekā 100 000 cilvēku. Tā beidzās bez aizturētajiem un protestētāju sadursmēm ar drošības spēkiem. 

Varas pārejas nodrošināšanai Baltkrievijā izveidota Koordinācijas padome. Pirmajā padomes sēde pieņemta rezolūcija. Tajā tiek pieprasīts izbeigt vardarbību, atbrīvot politieslodzītos un atzīt 9. augusta vēlēšanas par nenotikušām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti