Ģertrūdes ielas teātrī notiks deju izrāde «Bez vārdiem/Wordless»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

16. un 17. septembrī Ģertrūdes ielas teātrī varēs skatīt horeogrāfes Elenas Jacintas laikmetīgās dejas izrādi „Bez vārdiem/Wordless”, vēsta teātris.

Izrādē dejos Alise Putniņa, Elena Angelova un Elena Jacinta.

„Dejas izrāde ir bez stāstījuma, bez sižeta, arvien mainīgiem dialogiem starp dejotājiem. Daudz tēlu rodas no šī dialoga, atstājot iespaidu, ka tie runā izdomātā valodā, šķietami sarežģītā, bet tajā pašā laikā vienkāršā – valodā, kas netiek izteikta ar vārdiem,” izrādi raksturo teātris un piebilst: „Šai valodai būs savi likumi un struktūra, kas tiks pielietoti izrādes laikā un skatītāji tiks aicināti to piedzīvot, nemeklējot stāstu vai loģisku skaidrojumu”.

„Bez vārdiem” veidotāji ir iedvesmojušies no Umberto Eko grāmatas „Ideālās valodas meklējumi”, kas stāsta par dažādiem mēģinājumiem Eiropas vēsturē atrast vienu pirmatnēju valodu.

Jacinta ir neatkarīga horeogrāfe, kas studējusi deju Londonas Universitātes, Birkbekas koledžā un beigusi maģistrantūru Roehamtonas Universitātē ar pētnieka grādu. Kā horeogrāfe strādājusi Londonā, Edinburgā, Rīgā un citur.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti