Ģertrūdes ielas teātrī gaidāma pirmizrāde dejas izrādei par mediju ietekmi uz cilvēka uztveri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Sestdien, 10. decembrī, Ģertrūdes ielas teātrī notiks laikmetīgās dejas izrādes "Pretpoli" pirmizrāde, informēja izrādes veidotāji.

Dejas izrādē piedalās dejotāji un horeogrāfi Sabīne Neilande, Aigars Larionovs, Nauris Miķelis Goba, un ar dejas palīdzību viņi meklēs atbildes uz jautājumiem: vai viegli atpazīt melus no patiesības un cik bieži mēs pārbaudām ziņu uzticamību? Izrādes "Pretpoli" pamatā ir sabiedrības un mediju sarunu atspoguļošana caur ķermeņu savstarpēju fizisku mijiedarbību un dialogu risināšanu.

Dejas izrāde apspēlē mediju ietekmi uz cilvēka pasaules uztveri, vērtībām un viedokli par sabiedrībā notiekošo. Izrādes aprakstā norādīts: "Arvien vairāk mediju telpā redzamais atainojums par šīm tēmām nesaskan ar niansēto dzīves realitāti. Mūsdienu informācijas telpa ir piesātināta, tajā ir grūti orientēties – ir novērojama plaša viltus ziņu un sazvērestības teoriju izplatība, kā arī manipulatīva faktu interpretācija. Cilvēki nereti uzticas visam sociālajos tīklos rakstītajam un dalās ar šo informāciju, nepārbaudot avota izcelsmi. Mediju telpā ir ļoti spilgti redzams, kā vienus un tos pašus notikumus, informāciju un foto, video materiālus var pasniegt pilnīgi pretēji, novirzot sarunu sev labvēlīgā gultnē."

Izrādes dejotāji un horeogrāfi – Sabīne Neilande, Aigars Larionovs un Nauris Miķelis Goba – iemiesos trīs ideoloģiskus tēlus, kuri, savstarpēji komunicējot publiskā telpā, centīsies pierādīt savu taisnību. Izpildītāji metīsies cīņas laukumā, kurā notiek asa viedokļu un ķermeņu sadursme. Mākslinieki aicina skatītājus "pieredzēt trīs ideju konfliktu debašu šova cienīgā arēnā, kur notikumu radītais priekšstats ir spēcīgāks par pašu informācijas saturu."

Izrāde tapusi ar Rīgas domes finansiālu atbalstu un sadarbībā ar Ģertrūdes ielas teātri, Horeogrāfu asociāciju un Agra Daņiļeviča deju skolu "Dzirnas".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti