Gaidāma tikšanās ar Dejas balvai nominētajiem baletdejotājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturtdien, 25. aprīlī plkst. 19.30 Daugavas stadionā (Augšiela 1, 247. telpā) norisināsies ceturtais un noslēdzošais pasākums ciklā “Deja domā. Dejas balvu gaidot”, ko organizē Latvijas Dejas informācijas centrs (LDIC). Cikls sniedz iespēju tuvāk iepazīties ar jaunizveidotā nacionālas nozīmes apbalvojuma – Dejas balvas – nominantiem, informēja pasākuma rīkotāji.

Šoreiz vārds tiks dots māksliniekiem, kas nominēti kategorijās “Klasiskās dejas dejotāja” un “Klasiskās dejas dejotājs” – Latvijas Nacionālā baleta solistiem Annijai Kopštālei, Jolantai Lubējai, Alisei Prudānei un Arturam Sokolovam. Sarunā piedalīsies arī Dejas balvas žūrijas pārstāvji Gunta Bāliņa un Marians Butkevičs. Diskusiju vadīs dejas kritiķe Inta Balode.

Tikšanās dalībnieki spriedīs par dažādiem baleta vidē aktuāliem jautājumiem, tostarp repertuāru gadu gaitā tas kļūst aizvien plašāks un daudzpusīgāks, baletdejotāji piedalās dažādu žanru izrādēs. Cik nozīmīga pašreiz ir klasika, kā tā mainās un tiek saglabāta? Kas skatītāju interesē šodien, nākot uz baleta izrādi? Tiks diskutēts arī par klasisko dejotāju daudzveidību, stiliem, tēlu, horeogrāfiskajām vēlmēm un ambīcijām nākotnē. Cik patiesi ir mīti, ka baletdejotāja darbs ir pilns ciešanām gan fizisku traumu, gan horeogrāfu dēļ? Kā Latvijas baleta nākotni ietekmēs vīriešu-solistu trūkums, un kā to novērst?

Nominanti arī dalīsies ar sev īpašiem foto un video materiāliem un sniegs atbildes uz apmeklētāju jautājumiem.

Pasākums ir bez ieejas maksas. Ierobežotā vietu skaita dēļ interesentus lūdz iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu [email protected].

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti