FOTO: Sezonas pirmā «Teātris.zip» diskusija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sestdien, 21. septembrī, pulksten 21.40 LTV1 ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu uzsāks raidījumu cikla „Teātris.zip” jauno sezonu, demonstrējot koncertuzvedumu „Sapnis par Brodveju”. Pirmdien Kalnciema kvartālā notika raidījuma diskusijas daļas ieraksts.

Raidījuma ierakstā piedalījās izrādes veidotāji – maestro Raimonds Pauls, Dita Lūriņa-Egliena un Egils Melbārdis, kā arī horeogrāfs Alberts Kivlenieks. Diskusijas vadītājs - Ojārs Rubenis.

Koncertuzvedums „Sapnis par Brodveju” uzskatāms par Latvijas Nacionālā teātra vadošās aktrises Ditas Lūriņas-Eglienas muzikālās un aktieriskās meistarības virsotni kopā ar partneriem un maestro Raimondu Paulu. Iestudējums vēsta par nabadzīgās Romas prostitūtas Kabīrijas likteni, ko divās daļās – ilgās pēc labākas dzīves un sapņa īstenošanos – izdzied Dita Lūriņa-Egliena.

„Teātris.zip” jaunās sezonas pirmajā raidījumā uzzināsiet, kā aktrise iejutās sarežģītajā lomā un kā šo darbu komentē citi iestudējuma veidotāji un, protams, izrādes iniciators maestro Raimonds Pauls.

Es domāju, ka skatītājiem šai izrādei nav īpaši jāgatavojas vai kaut kas jāgaida, bet jāļaujas plūsmai. Jo vairāk es iejutos lomā, jo labāk sapratu, ka dramaturģija ir pašā mūzikā, tā izvijas pati,” pirms izrādes skatītājiem saka Kabīrijas lomas atveidotāja, talantīgā aktrise Dita Lūriņa-Egliena.

Nākamā raidījumu cikla „Teātris.zip” izrāde un diskusija būs veltījums aktierim Uldim Dumpim 70. jubilejā. Dramaturga Paula Putniņa izcilo komēdiju „Ar būdu uz baznīcu” (1987) LTV1 demonstrēs sestdien, 28. septembrī, pulksten 21.40.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti