FOTO: Rēzeknes pilsētvidē pirmizrādi piedzīvojusi izrāde «Mans kaimiņš ebrejs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pirmizrādi piedzīvojusi Rēzeknes teātra muzikāli dokumentālā izrāde “Mans kaimiņš ebrejs”. Līdz 16. jūlijam, tā būs skatāma Rēzeknes Zaļās sinagogas kvartālā – tā norisinās desmit dažādās lokācijās pilsētvidē.

Izrāde stāsta par ebreju kopienas dzīvi dažādu laikmetu griezumā un valstu ietvaros Latgales teritorijā, par tradīcijām, kultūru un vēstures notikumiem.

Rēzeknes teātra pārstāve Elīna Zujāne par izrādi "Mans kaimiņš ebrejs"
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

Rēzeknes teātra pārstāve Elīna Zujāne stāsta: “Izrāde ir ļoti apjomīga. Iesaistās ne tikai mūsu aktieri, bet arī no citiem Latvijas teātriem. Tāpat arī mūsu mūzikas skolas koris, deju kopa “Dziga” un pūtēju orķestris “Rēzekne”. Stāsts ir par ebrejiem par viņu likteņiem vesela laikmeta griezumā. Noteikti Rēzeknes vecpilsētas daļa pati par sevi ir interesanta – sinagoga, tirgus laukums. Ebreju kopienai tā bija ļoti nozīmīga pilsētas daļa.”

Izrādes radošajā komandā ir komponists Jēkabs Nīmanis, režisors Mārtiņš Eihe, dramaturģe Krista Burāne, dzejnieks Kirils Vilhelms Ēcis, scenogrāfe Pamela Butāne, vēstures konsultants Kaspars Strods, kā arī aktieri: Inese Pudža, Rūta Holendere, Karīna Lučiņina, Sandija Dovgāne, Jana Ļisova, Artūrs Čukurs, Kristīne Klimanova, Larisa Beilo, Tatjana Suhiņina-Pecka, Jekaterina Garfunkele, Nadežda Voronova, Larisa Ščukina, Aivars Pecka, Kārlis Tols, Vladimirs Petrovs, Genādijs Voronovs. Izrādē piedalās Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas koris (vadītāja Anda Lipska), profesionālais pūšamo instrumentu orķestris "Rēzekne" (vadītāji Sergejs Sergejevs un Jānis Pavlovskis), akordeonisti Zane Vancāne un Igors Popovs, Rēzeknes teātra jauniešu studijas dalībnieki (vadītāji Edvīns Klimanovs un Larisa Ščukina), dejotāji no jauniešu deju kopas "Dziga" (vadītāja Inga Žirgule).

Izrāde "Mans kaimiņš ebrejs" vēl būs skatāma 11., 14., 15. un 16. jūlijā pulksten 18.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti