Panorāma

Asinās zobus cīņai ar viltus ziņām

Panorāma

Vēl 600 miljonu ekonomikas atveseļošanai

Pasniegtas teātra izcilības balvas

FOTO: Pasniegtas Teātra dienas izcilības balvas par spožiem sasniegumiem teātra mākslā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

1. jūnijā Eduarda Smiļģa Teātra muzejā norisinājās Teātra dienas izcilības balvu pasniegšanas ceremonija, kurā balvas saņēma martā izziņotie laureāti – Regīna Razuma, Gundars Grasbergs, Inta Karule-Teikmane un Anna Eižvertiņa –, medijus informē Latvijas Teātra darbinieku savienībā.

Lilitas Bērziņas balvu par spilgtu sniegumu pēdējo sezonu laikā un mākslinieciski augstvērtīgu darbu daudzu gadu garumā saņēma Jaunā Rīgas teātra aktrise Regīna Razuma. Balvu pasniedza aktrise Elīna Vāne.

Razuma saņemot balvu, atzina, ka laime ir spēlēt dažādas lomas, un saņemt Bērziņas vārdā nosaukto balvu ir dīvaini un cienījami. 

Harija Liepiņa balvu par spožu aktierdarbu iepriekšējo sezonu laikā saņēma Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs. Balvu pasniedza aktieris Arturs Krūzkops.

“Šādas balvas ir vajadzīgas, un man tas ir ļoti svarīgi,” saņemot balvu, atzina Grasbergs.

Helēnas Tangijevas–Birznieces balvu par mūža ieguldījumu baleta mākslā un pedagoģijā Latvijas Profesionālā baleta asociācija pasniedza Intai Karulei-Teikmanei. Balvu pasniedza Maruta Grosberga-Taubere.

Karule-Teikmane, saņemot balvu, atklāja, ka bijusi Helēnas Tangijevas krustbērns. Tieši pie Tangijevas viņa nospēlējusi visas lielās lomas.

Jēkaba Dubura balvu par jauno aktieru audzināšanu un ieguldījumu teātra pedagoģijā 45 gadu garumā saņēma Anna Eižvertiņa. Balvu pasniedza Edmunds Freibergs, kurš pievienojās daudzu kolēģu uzslavām, ka Eižvertiņa balvu godam nopelnījusi un izpelnījusies ļoti daudzu studentu cieņu un mīlestību.

Eižvertiņa, saņemot balvu, pateicās kolēģiem un saviem studentiem: “Teātris ir mans vīrs, studenti – mani bērni.”

Laureātus sveica iepriekšējo gadu balvu saņēmēji, draugi un kolēģi, kā arī laureātiem tika pasniegtas mākslinieka Māra Šustiņa veidotās goda zīmes – ordeņi.

Apbalvošanas pasākumu, kā ierasts, vadīja profesors, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja direktors Jānis Siliņš un Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes priekšsēdētāja, aktrise Daiga Šiliņa-Gaismiņa, kura novēlēja visiem klātesošajiem izturību un spēku šajā laikā: “Var pastāvēt tas, kurš var pārvērsties!”

Balvu kandidātus ieteica Latvijas profesionālie teātri un teātra kritiķi.

Pasākuma rīkotāji uzsver, ka ceremonija notika ļoti šaurā cilvēku lokā, ievērojot savstarpējo 2 metru distanci, atļauju pulcēties iekštelpās un ārtelpās līdz 25 cilvēkiem un pārējos epidemiologu noteiktos drošības noteikumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti