Rīta Panorāma

Pasaulē sāk mazu bērnu vakcināciju pret Covid-19

Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas ārpusfrakciju deputātu Vjačeslavu Dombrovski

"Degunradži" – Dailes teātra izrāde par nepadošanos

FOTO: Par sistēmas un ne-sistēmas cilvēkiem. Dailes teātrī pirmizrāde absurda komēdijai «Degunradži»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dailes teātris 7. septembrī sāk izrādīt Ežēna Jonesko absurdo komēdiju "Degunradži", ko iestudējusi Eiropā pazīstamā ungāru režisore Ildiko Gāšpāra.

Izrādes pamatā ir melnā humora piesātināts stāsts par cilvēka spēju palikt pašam pat visabsurdākajos apstākļos. Lomās darbojas vadošie Dailes teātra aktieri, scenogrāfiju un kostīmus veidojuši Reinis un Krista Dzudzilo, bet horeogrāfija, mūzika un pārējās radošās pozīcijas ir Ungārijas mākslinieku komandas veikums.

Viesturs Kairišs par sadarbību ar Eiropas režisoriem
00:00 / 00:34
Lejuplādēt

Dailes teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs sarunā ar ‘’Kultūras rondo’’ atzina, ka sadarbību ar vadošiem Eiropas režisoriem uzskata par ļoti svarīgu: "Mēs domājam par mums tuvāku loku, par tādu kā Austrumeiropas identitāti.

Un mēs tiešām ļoti rūpīgi meklējam tos režisorus, kas nāk no mums zināmas vēsturiskās situācijas, bet kuri nav vēl ar lieliem "alus vēderiem", bet tādus, kuri ir vēl lecošas zvaigznes.

Ildiko Gāšpāra absolūti atbilst šiem priekšstatiem. Mēs sapratām, ka mūsu teātris ir tāds multimākslas templis (..). Es domāju, ka šis noteikti būs teātra notikums."

Aktieris Juris Bartkevičš atklāj, ka iestudējums ir par nepadošanos: "Galvenā pretruna te ir starp sistēmas un ne-sistēmas cilvēkiem: ir cilvēki, kas domā sistēmās, "kārbiņās", postulātos, un cilvēki, kas cenšas no tā izrauties ārā."

Savukārt Vita Vārpiņa uzsver: "Šajā materiālā šobrīd ir tik daudz aktualitātes, kas sasaucas gan ar pandēmiju, gan ar vakcinēšanos, ar to ārprātu, kas notiek visapkārt un visā pasaulē, ka, man liekas, tai absurda lugai šobrīd ir īstā reize un laiks."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti