Rīta Panorāma

Intervija ar Māru Sīmani un Uldi Zariņu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Koncertuzvedumā DZIESMA DEJO. DEJA SKAN pulcēsies vairāk kā 6000 dalībnieku

FOTO: Mežaparka estrādē mēģina vērienīgo koncertuzvedumu «Dziesma dejo. Deja skan»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Nedēļas nogalē Mežaparka Lielajā estrādē notika 14 stundu garš koncertuzveduma "Dziesma dejo. Deja skan" jaunrades mēģinājums, informēja organizatori.

Bija sapulcējušies dažāda vecuma deju skolas "Dzirnas" dejotāji, to vidū arī kupls skaits bijušo "dzirniešu", kopā ap 500 dejotājiem. Šoreiz arī pašu mazāko "Dzirnu" bērnu vecākiem ir iespēja ar savām atvasēm piedalīties uzvedumā – dejojot kopā. Jaunrades pamatā ir Uģa Prauliņa speciāli šim uzvedumam, komponēta mūzika un Agra Daņiļeviča horeogrāfija. Lai izceltu sižetisko līniju, horeogrāfs ir izveidojis neparastus rekvizītus.

Agris Daņiļevičs atzina: "Uz šo mēģinājumu es nācu kā uz kārtējo eksāmenu, jo šādā mērogā nekad nekas nav darīts, un tā ideja ar rekvizītiem piepildīt 2,5 stadiona laukumus ir reāls izaicinājums. Protams, ka izlīda lietas, kuras dejotāji nevarēja izpildīt, bet parādīja arī citas, daudz īstākas un foršākas, kas nāca vietā. Elastību, ja kaut kas nesanāk, smeļos tieši no tās vides, kur atrodos, šoreiz no Mežaparka estrādes. Tas radīšanas process ir maģisks un nedaudz pārdabisks. Šeit es varu radoši lidot, kas, protams, uzliek divtik lielu atbildību, bet tas iedod baigo kaifu! Es vēl gribētu publiski noņemt cepuri savu dejotāju un viņu pedagogu priekšā, jo iemācīties just laukumu šādā mērogā ir ārkārtīga māksla. Tā mēroga elpa, kurā šobrīd ir nonākuši "dzirnieši", iemāca redzēt Mežaparka otru malu, gandrīz kā virsvadītājam, kam jāpārredz viss laukums."

5. un 6. augustā Mežaparka Lielajā estrādē savienosies divas tradīcijas – dziesma un deja. Koncertuzvedumā "Dziesma dejo. Deja skan" pulcēsies vairāk nekā 6000 dalībnieku no Latvijas un ārvalstīm. Dalībnieki demonstrēs gan labi pazīstamu repertuāru, gan speciāli šim notikumam veidotu jaunradi. Uzveduma muzikālās daļas vadītājs un vienota skaņas dizaina autors ir Uģis Prauliņš, savukārt mākslinieciskās daļas vadītāji ir Agris Daņiļevičs un Mārtiņš Klišāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti