FOTO: Dailes teātrī tapusi izrāde ar Holivudas zvaigzni Džonu Malkoviču un izcilo aktrisi Ingeborgu Dapkūnaiti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Dailes teātrī 28. maijā pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Kokvilnas lauku vientulībā", kur lomas atveido Holivudas zvaigzne, aktieris Džons Malkovičs (John Malkovich) un izcilā lietuviešu izcelsmes aktrise Ingeborga Dapkūnaite (Ingeborga Dapkūnaitė). Viens no spilgtākajiem šī brīža krievu režisoriem, kurš šobrīd strādā Eiropā, pazīstamais teātra un operas režisors Timofejs Kuļabins iestudējumā ir pievērsies izcilā franču 20.gadsimta otrās puses dramaturga Bernāra Marī Koltesa daiļradei, informēja teātrī.

Režisors Timofejs Kuļabins (Тимофей Кулябин) skaidroja: "2022. gadā tēma par aizliegto, neizteikto un neatvairāmo pievilcību ir jārisina citādi. Mēs veidojam izrādi par slepenu iekāri, kas ir sodāma un kuru jebkura sabiedrība atzīst par noziedzīgu."

Iestudējuma "Kokvilnas lauku vientulībā" pirmizrāde būs 28. maijā, tai sekos izrādes 29., 30. un 31. maijā.

Izrādes "Kokvilnas lauku vientulībā" veidošanas iesākuma fāzi janvārī līdzfinansēja tā brīža Dailes sadarbības partneris un projekta iniciators starptautiskais laikmetīgās mākslas atbalsta fonds "Teritorija". Līgums ar fondu "Teritorija" tika lauzts tūlīt pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā. Noslēdzošā iestudējuma fāze tiek nodrošināta no teātra pašu ieņēmumiem, kā arī pateicoties inovāciju partnera "LMT" atbalstam.

Izrāde būs angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti