FOTO: Aktieriem Jurim Bartkevičam un Baibai Brokai pasniegta Žaņa Katlapa balva

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Svinīgā ceremonijā 14. oktobrī jau devīto reizi notika izcilā aktiera, režisora un teātra pedagoga Žaņa Katlapa vārdā nosauktās balvas pasniegšanas ceremonija. Metālā veidoto mākslinieka, kalēja Ginta Haņecka balvu "Par nacionālo vērtību apliecinājumu Latvijas teātra un kino vidē" Durbes pilī Tukumā saņēma aktieri Juris Bartkevičs un Baiba Broka, informēja balvas rīkotāji.

Katlapa balva pasniegta Dailes teātra un kino aktierim Jurim Bartkevičam par Antona Benjamiņa lomu seriālā "Emīlija. Latvijas preses karaliene". Savukārt Jaunā Rīgas teātra un kino aktrise Baiba Broka saņēma balvu par izcilām lomām Jaunajā Rīgas teātrī, kā arī par Bertas Āboliņas lomu seriālā "Emīlija. Latvijas preses karaliene". 

"Tā ir mīlestības balva, ar ko lepojas Tukuma novads," Katlapa balvu pasniegšanas ceremonijā raksturoja Tukuma novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Imants Valers. Savukārt LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš piebilda, ka pats Žanis Katlaps romantiski iedvesmo mūs visus. Pasākumā piedalījās arī Valdeķu muižas īpašnieks un pārvaldītājs Pēteris Benjamiņš, balvas pasniegšanas iniciators publicists Arnis Šablovskis, Tukuma muzeja direktore Agrita Ozola, klātesoša bija arī Lidija Lasmane-Doroņina.

Pasākumā muzicēja čellists un komponists Kārlis Auzāns, jo tieši viņš ir seriāla "Emīlija. Latvijas preses karaliene" mūzikas autors.

Latviešu aktieris, režisors un teātra pedagogs Žanis Katlaps (1907–1968) dzimis Tukuma novada Tumes pagastā. Žaņa Katlapa balva pasniegta jau devīto reizi. Iepriekš to saņēmuši: Māra Zālīte, Ināra Slucka, Harijs Gulbis, Alvis Hermanis, Inga Ābele, Māra Ķimele, Viesturs Kairišs, Guna Zariņa, Kaspars Znotiņš, Sigvards Kļava, Uldis Dumpis, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Arturs Skrastiņš, Lāsma Kugrēna un Edmunds Freibergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti