Flāmu horeogrāfs un latviešu dejotāji veido izrādi «No Vecmīlgrāvja ar mīlestību»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdien, 21. martā, Ģertrūdes ielas teātrī notiks skatuves pirmizrāde flāmu horeogrāfa, pasaulslavenās kompānijas „les ballets C de la B” agrākā dalībnieka Kūna Augustainena un latviešu dejotāju veidotajam darbam “No Vecmīlgrāvja ar mīlestību”, kura pirmā versija tapa pērnā gada jūnijā kā pilsētvides uzvedums Vecmīlgrāvī.

Pērn dejotāji saklāja galdu vienā no apkaimes daudzdzīvokļu namu pagalmiem un aicināja uz izrādi vietējos – publiku, kas laikmetīgās dejas izrādi skatījās pirmo reizi. Cilvēku interese un atsauksmes apliecināja, ka ir izdevies radīt aizraujošu, vietējās vides tekstūrā balstītu darbu.

Vecmīlgrāvis, kur pirmo reizi satikās Kūns Augustainens un astoņi talantīgi latviešu jaunākās paaudzes dejotāji, izrādē ir gan konkrēta Rīgas vieta, gan metafora mūsu sabiedrībai, kurā flāmu mākslinieku fascinē tas, ka, izgājusi cauri tik daudz pārmaiņām, tā tomēr cieši turas pie tradīcijām.

Šobrīd Kūns Augustainens kopā ar dejotājiem Evu Vancāni, Dmitriju Gaitjukeviču, Aldi Liepiņu, Elīnu Lutci, Evitu Biruli, Kristīni Vismani, Robertu Muciņu un Katrīnu Albuži veido jaunu izrādes „No Vecmīlgrāvja ar mīlestību” versiju skatuvei,  rādot  cilvēku grupu, kurā vienlīdz stipra ir gan vēlme piederēt kopienai, gan cerība izrauties no tās, kurā sadzīvo vientulība un kopības izjūta. Sakausējot laikmetīgo deju, latviešu tautas deju un populāro kultūru, flāmu horeogrāfs piedāvā oriģinālu, enerģisku un dzīvesprieka pilnu darbu.

Horeogrāfs Kūns Augustainens (Koen Augustijnen) ir studējis Ģentes universitātē un savu māksliniecisko darbību sāka kā dejotājs slavenā flāmu režisora Alēna Platēla kompānijā "les ballets C de la B". Kopš 1997. gada Kūns iestudē pats savas izrādes kopā ar virtuozajiem "les ballets" dejotājiem, no kurām vairākas – „bache” (2004), „Import Export” (2006), „Ashes” (2009) – ir izpelnījušās plašu starptautisku atzinību. Pēdējā laikā Kūns strādā ārpus kompānijas un ir iestudējis izrādes Palestīnā, Austrālijā, Vācijā, Šveicē un citur. Viņš ir veidojis filmu par čīliešu pusaudzi, kas Eiropā mēģina iedzīvoties kā ielu dejotājs, sadarbojies ar beļģu rokgrupu "dEUS", iestudējis horeogrāfiju ar bokseriem un amatieriem. Kūna darbi atklāj mākslinieka interesi par apkārt notiekošo un tiem piemīt "les ballets C de la B" raksturīgais rokraksts – tie ir eklektiski, anarhistiski, virtuozi un domāti ikvienam skatītājam.

Pirmizrāde Ģertrūdes ielas teātrī  21. martā 19, izrādes 25. martā 20, 27. martā 20, 28. martā 19, 29. martā 14.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti