Kultūras ziņas

Mārtiņa Brauna 65. jubilejas koncerts

Kultūras ziņas

Kā virzās VEF Kultūras pils rekonstrukcija?

Flamenko šovs "Ziemeļblāzmā"

Flamenko dejas, dziedāšana un ģitārspēle piepildīs «Ziemeļblāzmu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgā ar meistarklasēm viesojas izcili spāņu flamenko mūzikas pratēji, kurus trešdien, 23.novembrī, kultūras pilī “Ziemeļblāzma” varēs novērtēt koncertizrādē “4FlamencoMen.” 

Flamenko dzimtene ir Spānijas autonomais apgabals Andalūzija, un flamenko atspoguļo to, kā spāņi uztver sevi un pasauli sev apkārt. Izrāde "4FlamencoMen" skatītājus ieved autentiskā Dienvidspānijas atmosfērā ar tai piemītošo enerģiju, kaisli un “tīro” tradicionālo flamenko dejas, dziedāšanas un ģitārspēles stilu.

“Svarīgākais flamenko ir emocijas. Mums tas saistās ar Spānijas dienvidiem, kur flamenko ir it visā, piemēram, tajā, kā tu no rīta dzer kafiju. Var teikt, ka flamenko ir mums visapkārt -  atvērtās sarunās, uz ielas, tas ir mūsu esības vieds, kā sajūtam dzīvi,” uzsver flamenko ģitārists Pedro Viskomi Martins.

Grupas mūziķis Sebastians Sančezs ar meistarklasēm Latvijā viesojies jau vairākkārt, bet šoreiz viņš uz Rīgu atvedis arī savus draugus. Mākslinieku pārsteidz latviešu izpratne par flamenko mūziku.

Latvieši flamenko mūziku piedzīvo un izprot ļoti labi, un iemesls tam ir grūtības, kurām latviešu tauta ir gājusi cauri.

Ja skatāmies vēsturē, ir labi redzama līdzība ar Dienvidspāniju, mēs esam piedzīvojuši līdzīgus dramatiskus un grūtus pārmaiņu laikus,”

norāda flamenko dejotājs Sebastians Sančezs.

Visas nedēļas garumā ikvienam interesentam ir iespēja apmeklēt arī spāņu mākslinieku rīkotās meistarklases.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti