Kultūras ziņas

Latvijas paviljons Kannu kinofestivālā

Kultūras ziņas

Jauno horeogrāfu iespējas LNO

Krievijas labākās izrādes Rīgā

Festivāls «Zelta Maska» rudenī Latvijā izrādīs piecas godalgotas izrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izsludināta ikgadējo Krievijas teātru viesizrāžu jeb „Zelta Maskas Latvijā” programma. Rudenī - no 13. līdz 18.oktobrim Rīgā un Ventspilī būs iespēja noskatīties piecas godalgotas izrādes no Maskavas uz Sanktpēterburgas.

Ikgadējais „Zelta Maskas festivāls Latvijā” oktobrī notiks jau devīto reizi, latviešu skatītājiem piedāvājot gan baletu un laikmetīgās dejas izrādi, gan divas dramatiskā teātra izrādes un bērnu izrādi.

Īpašu vērību pelna lietuviešu režisora, Vahtangova teātra vadītāja Rimasa Tumina iestudējums "Jevgeņijs Oņegins" pēc Puškina slavenās poēmas. Tatjanas lomas atveidotāja, bijusī rīdziniece Jevgeņija Kregžde stāsta, ka lietuviešu režisors izrādi "Jevgeņijs Oņegins", par kuru ieguvis "Zelta Masku", iestudējis kā skaistu mākslas darbu.

„Viņš it kā glezno gleznas. Viņu ļoti interesē tēlotāja māksla, viņam svarīga gaisma, gaisīgums, bet arī - cilvēka gara dzīve uz skatuves,” atklāj Jevgeņija Kregžde.

"Zelta Masku" par lomu izrādē „Krietnais cilvēks no Sečuanas” Maskavas Puškina teātrī ieguvusi arī aktrise Aleksandra Ursuļaka. Izrāde ir skaudrs un skaļš stāsts par cilvēku, kura personību pamazām saēd iegūtā vara. "Zelta Maskas" specbalvu ieguvis arī iestudējuma režisors Jurijs Butusovs. Viņš stāsta, ka varas ietekme viņu interesē filozofiski, ne sociāli.

„Kad es iegūstu varu, es ļoti stipri mainos. No vienas puses, es vēlos šīs izmaiņas, bet no otras, tās ir biedējošas, jo, man liekas, esot pie varas, grūti saglabāt stāju un palikt cilvēkam . Tā ir tāda nopietna tēma,” skaidro režisors Jurijs Butusovs.

Vairāk par festivālu lasiet šeit!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti