Festivāls «Telpa - Daugavpils» izrāda performanci Vienības laukumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Starptautiskais teātra festivāls "Telpa – Daugavpils" 11.jūnijā plkst. 11 izrādīs vienu no festivāla laikā tapušajām performancēm Daugavpils Vienības laukumā. Visas norises notiks divās kravas mašīnās.

Režisorjs Georgijs Surkovs, kurš ir šī festivāla „Telpa – Daugavpils” idejas autors un mākslinieciskais vadītājs, izrāda festivāla vienu no norises vietām - kara hospitāli, šī ir iecienītākā no performanču rīkošanas vietām ne tikai idejas autoram.

Performances pakārtotas Daugavpilij, te pat parādījusies tik aktuālā Daugavpils bebru tēma un ne tikai, par šī gada performanču tēmām stāsta Georgijs Surkovs:

"Mākslinieki attīstīja to stāstu par bebru, kurš, ja atceraties, nesen Daugavpilī iekoda vīrietim. Viņi attīstīja šo stāstu un izveidoja tādu kā bebru bāzi, kur tie veido plānus, kā iekarot pilsētu."

Savukārt šaujampulveru noliktavā notikusi performance par Rotko.

Citā cietokšņa ēkā - Nikolaja kazarmā - darbojas režisore Mareike Dobevalla, kas pārstāv Norvēģiju un Vāciju. Performancē atklājas personiski stāsti - paralēlas realitātes, - scenogrāfe Liene Pavlovska atklāj šīs maklinieces ideju par Daugavpili.

Tikmēr Daugavpils teātra aktieri jau gatavojas šodienas pasākumam - pēdējai performancei un aicina kāpt iekšā milzīgajā kravas mašīnā. Šīs performances režisore - spāniete Andrea Diaza Reboredo.

Performanču ideja - nedaudz provocēt un pat šokēt. Kopumā šogad festivāls pulcējis 10 māksliniekus no dažādām  valstīm, tapušas piecas performances. Tā būs laba tradīcija, saka Daugavpils teātra aktrise Inese Ivulāne-Mežale.

Festivāls “Telpa – Daugavpils” ir iespēja iespēja jauniem teātra māksliniekiem izpausties brīvā un radošā atmosfērā, savā ziņā iepūšot eksperimentāla teātra elpu arī pašas Daugavpils pilsētas telpā.

Festivālu Daugavpils teātrī 11.jūnijā plkst. 13 noslēgs izrāde „Mana pils - Daugavpils” Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” programmas „Teātra māksla” audzēkņu izpildījumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti