Rīta Panorāma

Latvijā radīts laimes apģērbs

Rīta Panorāma

Intervija ar Nodarbinātības valsts aģentūras direktori Evitu Simsoni

Festivāls "Baleta Zvaigznes Jūrmalā" svin 20 gadu jubileju. Intervija ar Aivaru Leimani

Festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā» svin 20 gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Starptautiskais baleta festivāls “Baleta zvaigznes Jūrmalā” šogad svin 20 gadu jubileju, un par godu tam festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis sagatavojis īpašu svētku programma: 3. augustā uz Dzintaru koncertzāles skatuves tiksies baleta izcilības no Montekarlo, Štutgartes, Hamburgas, Horvātijas un Krievijas baleta trupām, pārstāvot Armēniju, Brazīliju, Itāliju, Koreju, Ukrainu, Japānu, Kanādu un Krieviju. Kā ierasts, festivāla programmā būs arī Latvijas Nacionālā baleta jaunākie un spilgtākie darbi.

Pirmo festivālu pirms divdesmit gadiem atklāja jauniņās studentes Elza Leimane un Anna Laudere. Šovasar, sveicot festivālu jubilejā, abas mākslinieces atkal dejos Dzintaros, tikai nu jau kā vadošās solistes Rīgas un Hamburgas baleta teātros. Anna Laudere pārstāvēs Hamburgas baleta teātri un pārī ar Edvinu Revazovu izpildīs fragmentus no baleta izrādes “Anna Kareņina” Džona Noimaijera horeogrāfijā. Annas tēlu horeogrāfs veidojis īpaši A. Lauderei. Savukārt Elza Leimane festivālā piedalīsies gan dejotājas, gan horeogrāfes ampluā.

Anna Laudere un Edvins Revazovs baletā "Anna Kareņina"
Anna Laudere un Edvins Revazovs baletā "Anna Kareņina"

Ārvalstu viesu vidū būs solistu pāris no Princeses Greisas Kellijas dibinātā Montekarlo baleta teātra  – armēniete Viktorija Ananjana un itālis Simone Tribuna. Dejotāji izpildīs pas de deux no baleta izrādēm “Romeo un Džuljeta” un “Dov’è la Luna” Montekarlo baleta vadītāja Žana Kristofa Majo horeogrāfijā.

Viktorija Ananjana un Simone Tribuna
Viktorija Ananjana un Simone Tribuna

Štutgartes baleta teātri pārstāvēs vadošo solistu pāris – korejiete Hjojiņa Kanga un kanādietis Džeisons Reilijs. Pāris dejos Jiržīja Kiliāna darbu “One of a Kind” un Mauro Bigonceti horeogrāfiju “Kazimir’s Colors”.

Pas de deux no baleta “Kopēlija” izpildīs Horvātijas baleta teātra solistu pāris Ivans Boiko (Ukraina) un Nozomi Miura (Japāna). Intriģējoša būs tikšanās ar dvīņu māsām, televīzijas šova “Tanci” zvaigznēm Anastasiju un Viktoriju Mihailecām no Krievijas.

Jau tradicionāli festivālā piedalīsies Latvijas Nacionālā baleta trupa un solisti Elza Leimane, Annija Kopštāle, Jūlija Brauere, Arturs Sokolovs, Kārlis Cīrulis un Kristaps Jaundžeikars, kuri izpildīs fragmentus no jaunākajiem sezonas iestudējumiem “Trīs musketieri” Pola Čalmera horeogrāfijā un “Antonija#Silmači” Aivara Leimaņa horeogrāfijā. Par aizvien būtiskāku festivāla programmas daļu kļūst arī jaunākās pašmāju horeogrāfu miniatūras.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti