Rīta Panorāma

"Jautrā atraitne" - Lehāra dievinātā operete mūsu Operā

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Skatuves mākslas festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā"

Festivālā «Teātris ir visur Kuldīgā» šogad vāks ziedojumus Liepājas Neredzīgo biedrībai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šā gada 23., 24. un 25. septembrī, jau septīto gadu pēc kārtas, apdzīvojot gan festivālam jau labi zināmas, gan jaunas telpas Kuldīgā, notiks skatuves mākslas festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā". Festivālā viesosies Sonora Vaice, Dailes teātris, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, Valmieras drāmas teātris, Latvijas Leļļu teātris, Liepājas Leļļu teātris, stand-up komēdijas apvienība "Comedy Latvia", Kristapa Rasima radošā apvienība "Rupuči", kā arī režisores Lienas Šmukstes sajūtu teātris, informēja rīkotāji.

23. septembra vakarā Kuldīgas Mākslas namā festivāls sāksies ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra koncertuzvedumu pēc izrādes "1900. Leģenda par pianistu", kurā piedalās dziedošais aktieris Maksims Busels un pianists Uldis Marhilēvičs. Koncertuzvedums ir stāsts par ģeniālu mūziķi, kurš piedzima uz milzīga kuģa un pavadīja uz tā visu savu mūžu, spēlējot klavieres. Izrāde tika nominēta "Spēlmaņu nakts 2017/2018" balvai kā gada labākā mazās formas izrāde un joprojām ir viena no skatītāju iecienītākajām uz Čehova teātra skatuves.

Mazākajiem skatītājiem kopā ar ģimenēm tiks piedāvāti trīs dažādi notikumi. Liepājas Leļļu teātris viesosies ar sensoru izrādi-rotaļu vismazākajiem "Es un mana mamma" (1+), Latvijas Leļļu teātris vedīs pasakainu un aizraujošu stāstu – izrādi "Tuntuļu Jurītis" (5+) – par apķērīgu lauku zēnu, savukārt aktieris Kristaps Rasims ar savu apvienību "Rupuči" piedāvās īpašu notikumu Kurzemei – muzikālu joku un spēļu izrādi ģimenēm "Mācīsimies latgaliešu valodu!" (2+). 

Festivāla veidotāji ir gandarīti, ka uz Kuldīgu šogad izdosies atvest arī Vidzemē plašu atzinību ieguvušā Valmieras vasaras teātra festivāla šī gada jauniestudējumu – režisora Toma Treiņa izrādi "Rinda" ar Valmieras drāmas teātra aktieru dalību. Izrāde būs piemērota jo īpaši jauniešiem, kā arī pieaugušajiem. Tāpat būs iespēja redzēt Dailes teātra izrādi "Elpa". Abas izrādes notiks festivālam jaunā vietā – Kuldīgas aktīvo jauniešu biedrībā "Sprādziens". Līdzīgi tiks apdzīvota arī Kuldīgas Kaļķu ielas kvartālā esošā "DUNA brewery", neatkarīga mazā alus darītava Kuldīgā. Šeit notiks "Comedy Latvia" stand-up izrāde ar komiķu Rūdolfa Kugrēna, Jāņa Kreičmana, Kalvja Troskas, Aleksandra Guzenko, Kaspara Žilina un Džeka Everita (Jack Everitt) dalību.

Festivāla neatņemama sastāvdaļa ir kāda labdarības mērķa sasniegšana, un šis gads nebūs izņēmums. 24. septembrī Kuldīgas Adatu fabrikā norisināsies režisores Lienas Šmukstes dokumentālā stāstā balstīts iestudējums, sajūtu izrāde "Grāmata. Zīme". Izrādes apmeklējums būs par ziedojumiem, un tie tiks novirzīti Liepājas Neredzīgo biedrībai, kas apvieno 895 vājredzīgus un neredzīgus cilvēkus, kā arī cilvēkus ar cita veida invaliditāti un seniorus no Kurzemes plānošanas reģiona. Ziedojumi paredzēti sociālās rehabilitācijas un atveseļošanās mājas būvniecībai cilvēkiem ar invaliditāti sociālās rehabilitācijas un izziņas centrā lauku vidē "Dvēseles veldzes dārzs".

Festivāls noslēgsies Kuldīgas Mākslas namā, kurā izskanēs operdziedātājas, soprāna Sonoras Vaices koncerts. Vairāku starptautisko konkursu laureāte izpildīs klasiskās operas, operetes, mūziklu ārijas un populāras latviešu un franču dziesmas gan no Volfganga Amadeja Mocarta, gan Georga Frīdriha Hendeļa, Džakomo Pučīni un daudzu citu izcilu komponistu skaņdarbiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti