Dienas ziņas

Cēsīs izveidota galda spēle "Latvijai 100"

Dienas ziņas

Festivālam "Draugi" – 20

Aizvadīts festivāls "Teātris ir visur Kuldīgā"

Festivāla «Teātris ir visur Kuldīgā» biļetes bija izpirktas uz visām izrādēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No smiekliem līdz asarām – tik plašu emociju gammu piedāvāja starptautiskais skatuves mākslas festivāls “Teātris ir visur Kuldīgā”. Tas notika divas dienas, kuru laikā gan bērni, gan pieaugušie varēja baudīt 11 profesionālas izrādes. Festivāls notika otro gadu. Par to, ka tas ir gaidīts, liecināja pārpildītās zāles uz visām izrādēm.

Skatītāju rindās brīvu vietu nav, ar Maskavas Mazās Bronnajas dramatisko teātri Starptautiskais skatuves mākslas festivāls “Teātris ir visur Kuldīgā” iepazinās jau pērn.

Šai reizē viņi atveduši izrādi “Kņaze Marja”, kas veidota pēc Ļeva Tolstoja romāna “Karš un miers”. Izrāde ieguvusi augstu profesionāļu vērtējumu vairākos starptautiskos festivālos. “Pēc iepriekšējās viesošanās, es ar lielāko prieku braucu atkal, jo te ir brīnišķīgs festivāls, iepazināmies arī ar daudziem interesantiem cilvēkiem,” stāsta aktieris, kņaza Volkonska atveidotājs Oļegs Kuzņecovs.

Skatuves māklsas festivāls Kuldīgā notika divas dienas. Teātris patiešām bija visur – izrādes bija kultūras namā, kafejnīcās, sporta klubos, mākslas namos, pagalmos un citviet. Arī žanru daudzveidība – no klasiskas dramatiskas izrādes līdz pat komēdijai, arī dzejas un laikmetīgās dejas izrādes. Bija padomāts par visa vecuma skatītājiem. Projekta organizators un idejas autors ir nodibinājums “Skatuves mākslas producentu fonds”.

“Mēs esam entuziasti, kuriem patīk mūsu darbs, mēs degam par festivālu. Mums Latvijā un ārzemēs ir ļoti daudz kvalitatīvu izrāžu, ko gribam parādīt Kuldīgā, tāpēc piedāvājums ir tik plašs,” saka festivāla direktore Dana Bjorka.

“Man patīk koncepts, mums nav piemērotas infrastruktūras, bet visa pilsēta tiek pielāgota teātrim. Redzēju - kā agrākos laikos cilvēki strāvēja rindā pēc kultūras, tas ir vajadzīgs,” bilst Nacionālā teātra aktieris, kuldīdznieks Jurģis Spulenieks.

To, ka šāds festivāls Kuldīgā bija gaidīts, liecināja jau laikus izpirktās izrādes, brīvu vietu nebija ne uz vienu izrādi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti