Kultūras rondo

Skandināvijas iedvesmota programma ar Edgara Mākena jaundarbu "Poētika"

Kultūras rondo

"Saucēju" pieredze, ieskaņojot izdevumu "Dabā"

Festivāls “Laiks dejot” aicina iepazīt Balkānu reģiona laikmetīgās dejas pārstāvjus

Festivāla «Laiks dejot» centrā – Balkānu laikmetīgās dejas mākslinieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šogad starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls “Laiks dejot” norisināsies Rīgā un Ventspilī no 18. līdz 22. jūnijam, kā arī augustā, pandēmijas apstākļos mēģinot saglabāt dejas dzīvo klātbūtni, inorfmēja organizatori. Plānotas gan pop-up izrādes, gan interneta tiešraides, gan klātienes izrādes ar skatītājiem, ievērojot epidemioloģiskos nosacījumus. Visas norises jūnijā būs bezmaksas.

“Laiks dejot 2021” pievērsīsies tēmai “Dienvidi”, kas ir trešā tēma festivāla trīs gadu koncepta ciklā un ļaus iepazīt Balkānu reģiona laikmetīgās dejas pārstāvjus. Programma ar nosaukumu “Balkānu ģimene” izstrādāta sadarbībā ar Slovēnijas laikmetīgās dejas un performances festivālu “Exodos”. Festivālā aicināti piedalīties mākslinieki no Slovēnijas, Ziemeļmaķedonijas, Kosovas, Čehijas, Albānijas un Horvātijas, aktualizējot un iekustinot Baltijas un Balkānu valstu laikmetīgās dejas mākslinieku un organizāciju sadarbību un pieredzes apmaiņu.

Festivāla jūnija norisēs piedalīsies mākslinieki no Slovēnijas, Čehijas un Albānijas, bet augustā sagaidāmas Kosovas, Horvātijas un Ziemeļmaķedonijas mākslinieku izrādes, kā arī Slovēnijas un Latvijas dejas mākslinieku sadarbībā tapusī izrāde “Inter/view”, kas būs skatāma 19. jūnijā.

Latviju festivālā pārstāvēs Kristīnes Brīniņas, Anetes Tambakas, Jāņa Putniņa, Naura Miķeļa Gobas un Aigara Larionova, kā arī Ievas Gaurilčikaites-Sants un Krišjāņa Santa izrādes.

Festivāla programmu papildinās ārvalstu pasniedzēju vadītas meistarklases, dejas improvizācijas džemsesija un diskusija.

Festivāls norisināsies Rīgā – Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, laikmetīgās mākslas centrā “Noass” uz AB dambja, telpā “Podi un podi” (Kroņu iela 23b), kā arī Ventspilī sadarbībā ar teātra namu “Jūras vārti”. Izrādes un meistarklases lielākoties notiks brīvdabas apstākļos. Šogad, saskaroties ar epidemioloģiskajiem ierobežojumiem, meistarklases būs pieejamas tikai profesionāļiem, norādīja rīkotāji. Visi festivāla pasākumi būs pieejami bezmaksas, klātienes izrādes – tikai uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas, testēšanas sertifikātu un personību apliecinošu dokumentu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti