Festivāla «Laba daba» programmu papildinās teātris, deja un performances

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Mūzikas un mākslas festivāls "Laba daba" (5.–7. augusts) turpina aizsākto tradīciju muzikālo programmu papildināt ar teātra un dejas izrādēm, performances mākslas notikumiem un multimediāliem priekšnesumiem, tiem atvēlot šķūni jeb Suņa skatuvi. Šī gada programmā gaidāmi vairāk nekā desmit dažādi uzvedumi un iestudējumi, informēja festivāla rīkotāji.

Piektdienas, 5. augusta, vakarā pulksten 19.00 Suņa skatuvi atklās jauna pašmāju performanču apvienība "Pushpa", kurā piecas jaunas performanču mākslinieces aicinās ieelpot citādāku gaisu un sajust pirmatnējo, sakrālo sievišķo spēku. Vakara turpinājumā spilgta koncertšova formā veidota koncertizrāde visa vecuma bērniem – "Savādi cilvēki stāv ļoti savādi", kurā apvienoti analogie sintezatori, operas balss un analogie kinoprojektori. Tās pamatā ir Platona Buravicka vokālais cikls baritonam un analogajiem sintezatoriem, kas komponēts ar Daniila Harmsa dzeju bērniem (Kārļa Vērdiņa atdzejojumā).

Savukārt sestdienu ieskandinās Imanta Ziedoņa klases uzvedums "Lāča Andreja stunda", muzikāls notikums – interaktīva pasaka bērniem. Tās laikā bērniem būs iespēja iepazīties ar Imanta Ziedoņa muzeja talismanu lāci, Andreju Upīti, uzzināt faktus par dzejnieku, dabu, pārbaudīt matemātikas zināšanas un ritma izjūtu, dziedot līdzi dziesmām.

Dejas programmu veido horeogrāfes Sabīnes Neilandes dejas izrāde, sievietes esības manifestācija "Femina", horeogrāfes Lilijas Liporas dabas spēka meklējumi dejas izrādē "Līdzās tev", horeogrāfu un dejotāju Aigara Larionova un Naura Miķeļa Gobas dejas performance "Izbalansēt", kur dejotāji ar kontaktimprovizācijas paņēmieniem meklē atbildes uz jautājumiem par godīguma sadali. Pirmo reizi festivālā būs iespēja redzēt Rīgas Baleta skolas audzēkņu dejas izrādi "Putni, kas nemigrē", horeogrāfs Dmitrijs Gaitjukevičs.

Teātra programmas ciešs sadarbības partneris aizvien ir Latvijas Kultūras akadēmija, un šogad festivāla programmā ir iekļautas divas jauno, topošo režisoru izrādes – "Stundas" Jāņa Leščinska režijā un "Labas dienas" Lindas Kalniņas režijā, iepazīstinot ar jaunu, svaigu skatījumu uz absurda teātra formām. Kā viens no teātra programmas īpašajiem viesiem ir Latvijas Universitātes Teātris ar izrādi "Nodevīgā sirds" pēc Edgara Alana Po stāsta motīviem Visvaldža Klintsona režijā. Vairākas performances paredzētas arī uz "Radio Naba" skatuves. Teātra, dejas un performanču programma tiek veidota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti