Kultūras ziņas

"Maskavas virtuozi" atskaņo Pjacollas mūziku

Kultūras ziņas

Avotu ielas apkaime vieno cilvēkus

Festivālā "Homo Novus" izrāde notiks arī TV tornī

Festivālā «Homo Novus» izrāde notiks arī TV tornī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Radio un televīzijas tornis 31 gada vēsturē pieredzējis visdažādākās izdarības – augstākajā Rīgas punktā aizvadīti šaha turnīri, modes šovi un pat salaulāts pāris, bet šī gada Starptautiskais Jaunā teātra festivāls “Homo Novus” 2.septembrī torņa raibo dosjē papildinās ar pirmo te notikušo teātra izrādi. Britu mākslinieks Endijs Fīlds kopā ar 16 Rīgas bērniem izrādē “Skata punkts” iztēlosies pilsētas nākotni. Darbs, kas veidots kā saruna starp pieaugušo un bērnu, izrādīts jau daudzviet pasaulē.

"Galvenais, ko vēlos, ir noorganizēt nejaušu satikšanās vietu cilvēkiem, kuri pretējā gadījumā nekad nesatiktos un neaprunātos. Šajā gadījumā tā ir nopietna saruna starp pieaugušo un mazu bērnu, kurš iztēlojas pilsētas un pasaules nākotni," saka mākslinieks, kurators un rakstnieks Endijs Fīlds (Lielbritānija). "Ļoti aizraujoši mums tas izdevās Kairā, Ēģiptē. Tad projektā vienuviet satikās un pilsētas nākotnes ainu uzbūra bērni no ļoti elitāriem un ļoti nabadzīgiem rajoniem."

Ieskaitot lekcijas, kino seansus, koncertus, šī gada festivāla programmā iekļauti ap 30 notikumu, un tā esot 12 festivāla pastāvēšanas gadu laikā – bagātīgākā. Taču tematiski šogad programmas motīvs ir balss, valoda un uztvere.

"Mēs nekad nesākam ar tēmas uzstādījumu, mēs sākam jau ar māksliniekiem, kas mūs interesē, ar konkrētām izrādēm, un vienā brīdī tu atrodi to stīgu, kas dominē tajās izvēlēs," skaidro Starptautiskā Jaunā teātra festivāla “Homo Novus” direktore Gundega Laiviņa. "Acīmredzot māksliniekus interesē tas, kā mēs joprojām varam sarunāties pasaulē, kurā sarunāties kļūst aizvien grūtāk."

Festivālu ar izrādi “Patētiskā. Par redzamo valodu” 1. septembrī atklās daudz apbalvotais radošais tandēms Krista un Reinis Dzudzilo. Mākslinieki vizuālā un zīmju valodā interpretējuši Pētera Čaikovska pēdējo simfoniju, un šajā darbā arī rakuši dziļi mākslas vēsturē.

Jau vēstīts, ka šī gada festivāls norisināsies no 1. līdz 9. septembrim un tajā pirmizrādi pavisam kopā piedzīvos sešas pašmāju un ārvalstu mākslinieku veidotās izrādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti